31. kolo
03.04.2022 15:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol se dotahuje na první místo, v Bergamu skórovalo třikrát

Neapol se dotahuje na první místo a bude čekat, jak si v pondělní dohrávce povede AC Milán. Partenopei zvládli těžkou zkoušku na půdě Atalanty Bergamo, kde zvítězili po takticky skvělém výkonu 3:1. Už v poločase se prosadili Lorenzo Insigne a Matteo Politano. Ve druhém dějství sice snížil Marten de Roon, ale poslední slovo měl Eljif Elmas.

Duel Atalanty s Neapolí byl jakýmsi předkrmem večerního šlágru Juventusu s Interem a diváky rozhodně nezklamal. V Gewiss Aréně se potkaly dva týmy, které vyznávají ofenzivní styl hry a nakonec o branky nebyla nouze.

Oběma týmům šlo o hodně. Atalanta potřebovala vyhrát, aby se udržela ve hře o Ligu mistrů, zatímco Neapol se díky třem bodům mohla dotáhnout na první místo. Jak Atalantu, tak Neapol pochopitelně budou zajímat i výsledky hlavních konkurentů.

První klíčový moment nastal již po jedenácti minutách, kdy brankář Musso fauloval Mertense a sudí nakonec po zhlédnutí videa odpískal pokutový kop. Neapol touto šancí nepohrdla a i když Musso vystihl směr, střelu Lorenza Insigneho nezachytil.

Partenopei vedli a na tahu byla Atalanta, ale skvěle pracující defenziva hostů veškeré snahy eliminovala. Domácí se dostali do dalších nesnázích ve 37. minutě. Insigne načechral oblouček do vápna Atalanty a Matteo Politano jej tečoval do branky - 2:0. Domácí zaspávali v obraně a tvrdě na to dopláceli. První poločas zvládli hosté takticky na výbornou, zatímco snaha Orobici vcházela vniveč.

Myslet si, že je hotovo, by byla pro Neapol sebevražda, protože Atalanta umí zápasy otáčet. Trenér Gasperini udělal o přestávce změny a kontaktní branka na sebe nenechala dlouho čekat. V 58. minutě centroval z hranice šestnáctky Aleksej Mirančuk a Marten de Roon hlavou vrátil Bergamaschi do hry.

Další branky ale nepřicházely a Neapol hrála pořád svojí hru. Vyčkávala na vhodný okamžik k úderu a ten také nastal. Devět minut před koncem se dostala do rychlého kontru a Lozano skvěle vybídl ke třetí brance Eljifa Elmase, který nezaváhal.

Třetí branka znamenala definitivní zlom, ze kterého se Atalanta již nevzpamatovala. Závěr zápasu si Neapol zkušeně pohlídala a z Bergama veze veledůležité tři body. Svěřenci Luciana Spallettiho se bodově dotáhli na vedoucí AC Milán, zatímco Atalanta v boji o Ligu mistrů citelně ztratila a zůstává až šestá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele