11. kolo
30.10.2021 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Atalanty Bergamo (© AFP)

Atalanta si s Laziem rozdělila body, domácí pokaždé srovnávali v nastavení

Duel Atalanty s Laziem sliboval ofenzivní podívanou a v tomto směru diváky skutečně nezklamal. V Gewiss Aréně padly dohromady čtyři branky, přičemž konečným výsledkem byla remíza 2:2. Hosty to přeci jenom může mrzet, protože ještě v nastavení druhého poločasu nad Bergamaschi vedli.

Atalantu čeká už za pár dní domácí duel proti Manchesteru United a jak jinak se naladit, než vítězně. Do Gewiss Arény zavítalo ambiciózní Lazio a to mělo jiné představy o konečném výsledku.

Skóre se poprvé pohnulo v 18. minutě a nebyli to domácí, kdo se dokázal první prosadit, nýbrž hosté. Atalanta tak trochu podcenila přízemní centr do šestnáctky, nepokryla Immobileho a i když jeho střelu vytěsnil Musso, proti dorážce Pedra byl bezmocný. Byla to vlastně první velká šance Lazia, která skončila gólem. Následně byla hra hodně neurovnaná, zdržovalo se a nic zajímavého vlastně k vidění nebylo. Sudí tak v prvním poločase nastavoval a právě tehdy se Atalantě podařilo vyrovnat. Marušić vůbec nezvládl bránění Zapaty, ten se dostal do šestnáctky a tvrdou střelou prostřelil brankáře Reinu. Pro kolumbijského kanonýra to byla už šestá branka v tomto ročníku Serie A.

Ve druhém poločase se tedy začínalo "od nuly" a po pěti minutách prověřil Reinu skákavým pokusem Remo Freuler. Na druhé straně měl obrovskou šanci Ciro Immobile. Jak je jeho dobrým zvykem, vyhnul se ofsajdu a pak tvrdou ranou napálil jen Mussa.

Vyrovnaný průběh hry mohl na svojí stranu strhnout kdokoliv. V 74. minutě dostal opět prostor Ciro Immobile a tentokrát to mělo pro Atalantu fatální následky. Pochválit je potřeba Pedra, který Immobileho výborně našel a zakončení obvyklého střelce nemělo chybu. Lazio se znovu ujalo vedení, avšak ani to nebyla konečná.

Atalanta chtěla vyrovnat a proto vrhla síly do útoku. Vedle Zapaty přišel i Muriel a právě on střílel v 85. minutě vedle hostující svatyně. Už v 90. minutě selhal i Piccoli, který v naprosto ideální pozici přestřelil. Lazio už chtělo utkání za každou cenu ukopat, ovšem to se mu nakonec nepodařilo. Ve čtvrté minutě nastavení srovnal parádní volejí Marten De Roon. Do vápna poslal ideální centr Demiral a Reina s pohotovou koncovkou De Roona nemohl nic dělat. Lazio si nechal utéct cennou výhru a z Bergama veze "jenom" bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele