35. kolo
02.05.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Mario Pašalić (© AFP)

Sympatický výkon Salernitaně na další výhru nestačil a po třech výhrách klopýtla

Salernitana si odvezla ve 35. kole Serie A z půdy Atalanty remízu 1:1, čímž trochu zbrzdila svou skvěle rozjetou cestu za záchranou. Hosté i přes roli outsidera dlouho drželi poločasové vedení, zaviněním vyrovnávacího gólu Maria Pašaliče v 88. minutě o něj však nakonec přišli a zůstali nadále na sestupové pozici.

Oba týmy nastupovaly do utkání s obrovskou motivací. Atalanta se chtěla přiblížit pohárovým pozicím a trochu napravit prozatímní dojem z průměrné sezony. Na druhé straně Salernitana bojovala o záchranu, k níž ji přiblížila výborná série tří ligových výher v řadě.

Dávka motivace jakoby zpočátku lehce svazovala nohy oběma týmům. Atalanta sice bez větších problémů držela balon, v předfinální fázi ji ale scházela přesnost v kombinaci. Trpělivě bránící Granata se při brejkových situacích potýkala se stejným problémem, a tak se snažila pálit z dálky. Opatrnou pasáž utnuli úvodním gólem hosté. Ti využili ojedinělou standardní situaci poblíž soupeřova pokutového území, když nacentrovali odvrácený balon zpět do šestnáctky, odkud ho akrobaticky dopravil do sítě Éderson. Bergamo následně zvýšilo útočné obrátky, ke zvratu poločasového výsledku to však nestačilo.

Modročerní šli po změně stran za bleskovým vyrovnáním, k čemuž měla přispět i brzká střídání. Ovšem průběh úvodních minut druhého dějství úmysly domácích rozhodně nenaplňoval, vlastně naopak. Nejdříve mohl náskok svého týmu navýšit Emil Bohinen z úhlu, ještě větší nebezpečí představovala hlavička Lassany Coulibalyho. Proti oběma zmíněným pokusům bravurně zasáhl Juan Musso. S blížícím se koncem ubývaly sympaticky hrající Salernitaně síly, a tak mohlo Bergamo stupňovat svůj tlak. V samém závěru ho nakonec také přetavilo ve vyrovnávací branku. Šťastnou ruku měl trenér domácích Gian Piero Gasperini, protože na konečných 1:1 srovnal střelou na zadní tyč po krásné průnikové nahrávce žolík Pašalič.

Atalanta nenadchla a mohla být ráda za remízu se Salernitanou. V dalším kole se Nerazzurri představí 8. května na půdě Spezie. Granatu o tři dny dříve čeká záchranářský souboj s Venezií.

Autor: Livesport.cz / Jan Lacina

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Škoda, že Salernitana nezvítězila. Stejně si zasluhuje ligovou příslušnost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele