29. kolo
13.03.2022 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Teun Koopmeiners (© AFP)

Atalantě se vzdaluje Liga mistrů, remíza je pro ní ztrátou

Boj o nejprestižnější evropskou klubovou soutěž se komplikuje Atalantě Bergamo. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho nedokázali prolomit obranu Janova a pouze s ním remizovali 0:0. Pro janovské Grify je to už osmá bezbranková remíza v této sezoně a dokonce třetí v řadě.

Remíza 0:0 je pro Janov typickým výsledkem sezony 2021/2022 a ze hřiště Atalanty Bergamo má určitě velký význam. Janovští sice zůstávají na předposledním místě tabulky, ale znovu si ověřili, že mohou získávat body i proti mnohem těžším soupeřům.

Pro Atalantu je to průšvih, protože ztráta na čtvrtý Juventus znovu narostla. Souboj domácích s Janovem moc šancí nenabídl a mizerné to bylo i co se týče počtu střel. Teprve ve 37. minutě se odhodlal k nebezpečné střele, která lízla tyčku, Luis Muriel. Šlo o nejvážnější příležitost prvního poločasu, který zkrátka diváky nepotěšil.

O přestávce se Gasperini rozhodl pro změnu, ale ani střídání ke zlepšení hry nevedlo. V 63. minutě se dostala Atalanta do obrovské šance a její neproměnění mrzí Pašaliće doteď. Chorvatský záložník se objevil před Siriguem, kterého ale zblízka nepřekonal. O pár minut později zase hlavičkoval z ofsajdu do tyče Pessina a čas začal pro domácí rychle kvapit.

Ani Janov se nehodlal s bezbrankovou remízou spokojit a Destro v jasné pozici střílel mimo tři tyče. Další podobnou příležitost zazdil i Frendrup a ani následující vývoj zápasu branku nepřinesl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele