3. kolo
11.09.2021 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Dusan Vlahović (© AFP)

Atalanta doma nestačila na Fiorentinu, k vidění byly tři penalty

Penaltový mariáš rozehrál v zápase Atalanty s Fiorentinou sudí Valerio Marini. Fiorentina zahrávala dva pokutové kopy, Atalanta pak jeden. Všechny byly proměněny a z překvapivého vítězství 2:1 se radovala Fiorentina. Hvězdou zápasu byl dvougólový Dušan Vlahović.

Pochopitelně často rozhodoval VAR a ten šel do akce už po deseti minutách. Atalanta rozehrávala standardní situaci a po ní se dostal šťastně k balónu Djimsiti a rozvlnil síť. Radost domácích ale byla předčasná, protože celé akci předcházel ofsajd. Po půlhodině hry šlo video znovu do akce. Tentokrát se provinil rukou Maehle a tudíž nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Dušan Vlahović potvrdil, že se mu v dresu Fiorentiny mimořádně daří a bezpečně proměněnou penaltou zajistil Viole náskok. Herně sice měla Atalanta navrch, ale hosté výborně bránili a nakonec vedli zaslouženě.

Atalanta se samozřejmě nevzdávala, ale do druhého poločasu vstoupila špatně. Djimsiti už ve 48. minutě podrazil Bonaventuru a následovala penalta číslo dvě. K ní se znovu postavil Dušan Vlahović a Sportiella opět bez problémů překonal.

Dvoubrankové manko už znamenalo pro Bergamaschi vážný problém. Duván Zapata byl sice za chvíli blízko kontaktnímu gólu, ale Terracciano výborně zasáhl. Také domácí nakonec zahrávali pokutový kop. Gosens byl pozdě v souboji s Callejónem, nechal tam nohu a Marini po shlédnutí videa s penaltou neváhal. Duván Zapata poslal Terracciana na druhou stranu a vykřesal naději.

Orobici měli na vyrovnání zhruba půlhodinu, ale přes pozornou defenzívu hostí to měli nadále složité. V 82. minutě už směřovala Palominova hlavička do branky, když v tom se zjevil Terracciano. O pět minut později se Fiorentina dožadovala třetí penalty za údajnou ruku Palomina, ale Marini tentokrát nepískal. V závěru si Atalanta vytvořila tlak, i několik závarů před brankou, ovšem vyrovnání se nedočkala. Pro Atalantu je to první porážka v nové sezoně, naopak pro Fiorentinu potvrzení vzestupné formy. Bergamaschi už v úterý čeká Liga mistrů a souboj s vítězem Evropské ligy Villarrealem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele