30. kolo
20.03.2022 18:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Tammy Abraham (© AFP)

AS Řím pod vedením Abrahama ovládl Věčné město. Lazio kapitulovalo třikrát

AS Řím vrátil svému věčnému rivalovi poslední porážku i s úroky a římské Derby della Capitale jasně ovládl. Soupeři nedovolil prakticky nic, zatímco se díky Abrahamovi s Pellegrinim prosadil třikrát.

Slavná bitva o Řím nabízela hodně atraktivní vyhlídky. Obě mužstva (především pak jejich trenéři) se už delší dobu před zápasem vzájemně popichovali, jak to ostatně Sarri s Mourinhem umí, a napětí utěšeně rostlo. Vlci, kteří byli dnes vedení jako domácí, chtěli vrátit soupeři porážku z prvního letošního derby a začalo se jim dařit velmi rychle.

Už v první minutě AS díky aktivnímu napadání rozehrávalo rohový kop, který kapitán Pellegrini poslal od praporku přímo do břevna. Od něj se míč odrazil k volnému Tammymu Abrahamovi a ten už měl pozici hodně snadnou. Kromě toho, že se anglickému střelci daří tato sezona nad očekávání, si díky tomuto počinu připsal jeden historický zápis. Šlo o nejrychlejší branku AS v derby. S šestapadesáti vteřinami překonal dosavadní rekord, který od sezony 1999/2000 držel Montella (2 minuty a šest vteřin).

Zajímavou šanci si vytvářelo Lazio a hlavičkující Milinković-Savić se výrazně díval po arbitrovi poté, co mu loktem způsobil krvácení Ibañez. Vlci v úvodu utkání dominovali nad svým sokem, který se zdál jako přikovaný, opařený negativním výsledkem. Zvýšit mohl ještě v desáté minutě Pellegrini, jenže po jeho ráně z úhlu se vrhl i brankář Strakosha. Pak se doposud hodně rychlé tempo trochu uklidnilo. A to až do 22. minuty. V ní totiž Mchitarjan posunul míč na Karsdorpa a jeho milimetrový pas poslal z voleje pod břevno opět Abraham!

O pár minut mohl ve one man show AS pokračovat mladíček Zalewski, jenže ve vápně vyslal na Strakoshu jen hodně chabou střelu. Jak se to dělá, ukázal mladému krajnímu záložníkovi jeho kapitán. Pellegriniho start byl ohrožen z důvodu zvýšené teploty, ale nakonec se Tottiho oblíbenec dal dohromady. A pět minut před koncem první půle zužitkoval svoji perfektní kopací techniku na maximum. Postavil si míč za vápnem a ze standardky zakroutil míč přímo do šibenice - 3:0.

Lazio se muselo zamyslet nad svým přístupem, protože jedinou vážnější šanci si vypracoval Luis Alberto až ve 38. minutě. Upravit navíc mohl ještě domácí veterán Mchitarjan, který však svou střelu otřel jen o břevno.

Druhý poločas však nabídl jen minimum akce. Domácí AS v pohodě kontrolovalo hru a nedovolovalo svému soupeři větší šanci, takže brankář Rui Patrício musel řešit jen tři střely na bránu za celé utkání! Blízko k hattricku měl Tammy Abraham, jenže v 66. minutě sám před Strakoshou mířil vedle.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lahudka pro bookmakera????

Reagovat
smazaný uživatel

Tak .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele