17. kolo
13.12.2021 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Roger Ibañez (© AFP)

AS Řím si poradilo se Spezií, zachránili ho dva stopeři

Římané dokázali doma přehrát Spezii, s níž dlouhodobě nemají dobré zkušenosti. Dnes to ale vyšlo a Římané se díky dvěma gólům stoperů dočkali výhry!

Římané měli před sebou náročného soka, s nímž se jim dlouhodobě nedaří. Spezia na Vlky umí a dnes to svěřenci trenéra Motty chtěli zopakovat. Mottu muselo povzbuzovat i setkání s trenérem, s nímž coby hráč prožíval velmi úspěšné období. Vlci čelili jedné nepříjemné statistice, kterou chtěli vylepšit. Doposud se v prvních 30 minutách trefili jen jednou!

To ale dnes večer před vlastními fanoušky změnili. Už v šesté minutě totiž brankář Ivan Provedel kapituloval. Rohový kop prodloužil uprostřed vápna Tammy Abraham na svého krajana Chrise Smallinga, kterému jeho mohutný účes bezesporu pomohl k zakončení - 1:0.

AS se mohlo dostat do dvougólového vedení po pětadvaceti minutách, když Abraham šikovnou patičkou poslal do šance Matiase Viñu, jenže mladý obránce narazil jen na skvělé reflexy brankáře Provedela. O chvíli později brankář Provedel musel zakročit proti nůžkám, které vystřihl Abraham. Spezia se přeci jen dostala do šance, jenže Arkadiusz Reca v samostatném náběhu brankáře Patrícia nepřekonal!

V závěru první půle rozběhl Viña útok AS sprintem a nahrávkou na Abrahama, jenže ten hlavičkoval do břevna a ránu Veretouta zablokovala hostující obrana.

Druhou branku AS Řím měl na svědomí opět stoper. Vlastně se opakovala situace z první půle, kdy Veretout rozehrál rohový kop a hlavičkující stoper Roger Ibañez skóroval. Hosté sice po hodině hry snížili na rozdíl jedné branky, ale gól Manaje nebyl pro ofsajd uznán. Stejně jako závěrečný gól Afeny-Gyana, který sice pálil přesně, jenže si pomohl rukou a místo oslavy gólu byl po druhé žluté vyloučen!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele