7. kolo
03.10.2021 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

AS Řím si v pohodě poradil s Empolli, dal mu dvě branky

Římané zvládli reagovat na poslední ligovou porážku od Lazia a doma si nechali všechny tři body. Empoli se s domácími zejména ve druhé půli nemohli měřit a brankář Rui Patrício zůstal prakticky bez práce.

Římané chtěli navázat na velmi dobré utkání Evropské konferenční ligy i na domácí půdě a měli k tomu pohodlného soupeře. Na Stadio Olimpico totiž dorazilo Empoli. Dnes se do základní sestavy po posledním dobrém výkonu opět podíval mladíček Darboe, od prvních minut byl připraven zlobit obranu soupeře Abraham.

V prvních minutách to nebyl zrovna pohledný fotbal a Vlci se dlouho nemohli prokousat tuhou a zároveň flexibilní obranou toskánského celku. Problém pro Empoli nastal ve chvíli, kdy se mu zranil mladý útočník Pinamonti. Tím kleslo nebezpečí před domácí bránou na polovinu. Římané sice byli favoritem, ale marně hledali cestu k bráně Vicaria.

Zlom v utkání nastal tři minuty před koncem první půle. Římané mají velmi produktivní záložní řadu (nikdo v Evropě neeviduje tolik branek ze své záložní řady jako AS!). A dnes to jen potvrdil Lorenzo Pellegrini. Kapitán AS, který o víkendu prodloužil smlouvu, si naběhl k vápnu na nahrávku od Mchitarjana a zakončil k tyči - 1:0.

Empoli možná v šatně plánovalo zvrat, ale ten nepřišel. Pouhé tři minuty po změně stran totiž Tammy Abraham předvedl perfektní práci s míčem, nenechal si ho nikým sebrat a napálil tyč. Od ní se míč odrazil k Henriku Mchitarjanovi, který míč do razil do sítě.

Římané sice trochu sundali nohu z plynu, ale přesto si své šance dokázalo vytvořit. Ať už to byly dvě rány Tammyho Abrahama, které zlikvidoval Vicario, nebo sražená rána kapitána Pellegriniho.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele