1. kolo
22.08.2021 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím (© AFP)

Mourinhův debut úspěšný, AS porazilo Violu o dvě branky

Tak konečně mu to vyšlo! Doposud se José Mourinho neradoval v otvíracím zápase Serie A, až dodnes. V AS mu to vyšlo. Jeho "Vlci" porazili Fiorentinu o dvě branky a dostali své fandy do VARu.

Hodně fanoušků bylo zvědavých na to, co předvede trenér Vincenzo Italiano s bezpochyby slibným a talentovaným kádrem, zatímco fandové AS Řím se nemohli dočkat toho, až uvidí účinky Mourinhovy osobnosti na častokrát podlomenou psychiku "Vlků". Dnešní utkání bylo speciální zejména pro mladíčka Maleha, který nastoupil v dresu Violy v den svých 23. narozenin. A také pro Nicolu Zaniola, jehož právě Viola jako mladého hráče odepsala coby nepotřebného.

Utkání domácích Giallorossi s Fiorentinou hodně ovlivnila 17. minuta. V ní totiž Tammy Abraham, jenž nastoupil trochu překvapivě od úvodu na úkor Eldora Šomurodova, ucítil letmý kontakt s kopačkou polského brankáře Drągowského a v honbě za dlouhým pasem upadl. Sudí Pairetto neváhal a ukázal hostujícímu brankáři rovnou červenou kartu!

"Fialky", od té doby oslabené o vyloučeného brankáře a útočníka Callejóna, jenž přenechal místo střídajícímu brankáři Terraccianovi, nebyly schopné zapnout naplno. Spíš využívaly auty kolem střelce Vlahoviće, s nímž se táhne pověst mašiny na góly. Prosadili se ale domácí.

Ve 26. minutě totiž Tammy Abraham našel v uličce Henrika Mchitarjana a hráč, který po dobu působení u Manchesteru United zažíval s Mourinhem dost těžké časy, vstřelil snadno první branku sezony. Chvíli to sice vypadalo, že VAR ji neuzná, ale nakonec sudí Pairetto k radosti obou hlav klanu Friedkinů branku uznal!

Hosté se snažili ojediněle o zteč Patríciovy brány, ale nebyli schopní nachytat obranu AS na švestkách. Bonaventura se sice obtočil kolem padajícího obránce Rogera Ibañeze, jenže Patrício byl na jeho ránu z úhlu připraven. Úvod druhé půle Římanům nevyšel, protože krátce po změně stran se nechal po druhé žluté vyloučit Nicolò Zaniolo. Rok po svém zranění a premiérový zápas nedohrál.

Krátce poté Dušan Vlahović znovu zahrozil, i když na Patrícia si střelou z otočky nepřišel. Viola každopádně stupňovala své úsilí a v 60. minutě se dočkala. Standardní situaci zahrávala perfektně, míč si na zadní tyči našel nehlídaný stoper Nikola Milenković a nekompromisně zacílil.

Krátce poté se dnes skvěle hrající Tammy Abraham nedočkal premiérové trefy jen proto, že po Pellegriniho lobu hlavičkoval do břevna. Krátce poté ale přelstil obranu soupeře a naservíroval míč na zadní tyč, kam si naběhl Jordan Veretout. Někdejší záložník Fiorentiny neslavil, ani když sudí Pairetto po nápovědě od VARu pískal branku.

Viola kapitulovala ještě jednou a opět za to mohl někdejší hráč Aston Villy. Tentokrát odvedl velký kus práce střídající Eldor Šomurodov, který obešel dva protihráče a našel Veretouta asistencí do uličky - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Largo

Forza Roma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele