2. kolo
28.08.2021 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Dušan Vlahović (© AFP)

Viola má první výhru, doma přetlačila FC Turín 2:1

Zaslouženého vítězství dosáhla ve druhém kole Fiorentina. Proti Turínu byla od začátku aktivnější a nakonec se i dvakrát prosadila prostřednictvím Nicoláse Gonzáleze a Dušana Vlahoviće. Granata stihla v závěru jen korigovat, když se trefil Simone Verdi.

Pro Turín je to poměrně nepříjemné, protože se jedná už o druhou porážku v řadě. Chorvatský trenér Ivan Jurić si začátek nového angažmá určitě představoval jinak.

Fiorentina měla první velkou šanci v 11. minutě. Po rohovém kopu hlavičkoval osamocený Milenković a brankář s podobným jménem Milinković-Savić předvedl na čáře reflexivní zákrok. Domácí zůstávali u balónu a po centru Gonzáleze se z první opřel do balónu Callejón, jenže našel jen náruč Milinkoviće-Saviće. Obrana Granaty pokračovala v laxním vystupování a před koncem poločasu skutečně inkasovala. Nicolás González dostal na šestnáctce příliš prostoru, takže stačil zamířit neomylně k tyči - 1:0.

Domácí předvedli dobrý poločas a po změně stran na něho navázali. Po dalším výborném centru Gonzáleze neprotlačil zblízka balón do sítě Bonaventura. Až po hodině hry poprvé zahrozili i turínští. Sanabria nejprve hledal Belottiho před brankou a když byla jeho přihrávka odražena, dostal se ke střele a branku přestřelil.

Fiorentina vstřelila druhý gól dvacet minut před koncem. Po ztrátě balónu na polovině hřiště rozjel akci Duncan, přihrál Bonaventurovi do strany a jeho centr si hlavou našel Dušan Vlahović - 2:0. Turín v sobě ještě našel síly a závěr zápasu se mu podařilo zdramatizovat. Belloti odvedl dobrou práci a skvělou přihrávkou vysunul skórujícího Simona Verdiho. Granata ještě měla celý nastavený čas na případné vyrovnání, ale Fiorentina si výsledek pohlídala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele