17. kolo
11.12.2021 15:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Fiorentina deklasovala Salernitanu čtyřmi góly

V jednoznačnou záležitost se proměnilo utkání mezi Fiorentinou a Salernitanou. Domácí zvítězili 4:0, když se znovu mohli spolehnout na střelecké schopnosti Dušana Vlahoviće. Srb se prosadil dvakrát a brankami ho doplnili ještě Giacomo Bonaventura a Youssef Maleh.

Konečný výsledek nakonec není tak překvapivý. Fiorentina byla před utkáním velkým favoritem a svojí roli bez problému zvládla. Svěřenci trenéra Vincenza Italiana si pojistili pátou příčku před dotírajícím Juventusem.

Viola měla od začátku drtivou převahu a prakticky Salernitaně nepůjčovala balón. Sice nějakou chvíli trvalo, než si vytvořila vyloženou šanci, ale po půlhodině hry se rovnou ujala zaslouženého vedení. Callejonův odvrácený balón doputoval přesně k nohám Giacoma Bonaventury a jeho rána napnula síť. Domácí si nadále udržovali převahu a Vlahović ve 41. minutě ve vyložené příležitosti nepřesně zakončil.

Srbský kanonýr se dočkal až po změně stran a rovnou tuplovaně. Nejprve krásnou střelou zpoza šestnáctky pod břevno překvapil Belece a šest minut před koncem zužitkoval přesný pas Sotila. Ještě před tím mohla Salernitana vstřelit kontaktní gól, jenomže Delli Carri si vylámal zuby na Terraccianovi a gól Simyho nebyl uznán kvůli ofsajdu. Simy měl pak ještě jednu šanci a tu mu zlikvidoval výborný Terracciano. Byly to klíčové okamžiky zápasu, protože kdyby se Salernitaně podařilo snížit, mohl být závěr zápasu o poznání dramatičtější.

Každopádně po třetím gólu Violy bylo definitivně rozhodnuto a otázkou byla jen konečná výše skóre. V 90. minutě se dostal k bezprostřední dorážce Youssef Maleh a stanovil konečný výsledek 4:0. Salernitana prohloubila svojí výsledkovou krizi, sérii bez výhry natáhla na sedm zápasů a v tabulce zůstává nadále poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čtvrtá odmocninka. Snad vše proběhne jak je nalinkováno sázkovkama. Je mě jasné , že z toho moc radosti nemají. Mě je to ale srdečně u prdele.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele