22. kolo
17.01.2022 20:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Cristiano Biraghi (© AFP)

Gólostroj Fiorentiny deklasoval bezbranný Janov šesti zásahy

"Fialky" naprosto roznesly na kopytech janovské "Grify", Viola neměla s někdejším týmem trenérem Ševčenka žádné slitování a nasázela mu v až exhibičním utkání šest branek. Janov nepřišel ani s jednou a opět odchází naprosto deklasován.

Ono to asi nebude tak úplně trenérem Ševčenkem. Po devíti zápasech byl někdejší ukrajinský geroj národního týmu i AC Milán nebo Chelsea odejit. Jeho neúspěchy byly ale jen špičkou ledovce, což se ukázalo i v dnešním večerním utkání proti Fiorentině. "Fialky" taky potřebovaly body, aby zůstaly v kontaktu s poháry a to se jim povedlo.

Už po jedenácti minutách si fandové Violy málem mohli zakřičet "rete". Stačilo, kdyby správně nařízenou penaltu zakončoval kanonýr Dušan Vlahović trochu jinak. Jeho nepovedený oblouček totiž nenašel u brankáře Sirigua pochopení a Vlahović tím pádem nedal! Radoval se ale jeho spoluhráč, španělský bek Álvaro Odriozola, který se po patnácti minutách jako první prosadil a po Vlahovićově přiťuknutí otevřel skóre zápasu.

Neškodný Janov nevěděl, jak odpovědět, a nakonec zvolil cestu, kterou se vydal v této sezoně už několikrát - opět inkasoval. Po třiceti minutách se na správném místě v pravý čas ukázal veterán Giacomo Bonaventura a doklepl do sítě míč po ráně Biraghiho.

Biraghi byl taky jeden z hráčů, kterým to dnešní utkání neskutečně sedlo. První půli totiž završil famózně zahranou standardní situací, kterou poslal přes zeď k tyči a Sirigu nedokázal reagovat - 3:0.

Svou další šanci samozřejmě měl i Dušan Vlahović. Nejlepší ligový kanonýr si pět minut po změně stran nenechal ujít možnost dalšího zářezu a tentokrát mu už elegantní oblouček přes brankáře vyšel skvěle. Hosté sice reklamovali ofsajd, ale k ničemu jim to nebylo. Festival šancí pokračoval, bohužel pro "Grify" se všechny šance a zajímavé situace obecně děly jen před jejich brankou.

Pátou branku trefil znovu Cristiano Biraghi, který na obránce dlouhodobě vykazuje perfektní kopací techniku. Další jeho standardka opět skončila v síti, Sirigu zase letěl vzduchem stejně jako Andrew Garfield za Emmou Stone ve Spidermanovi - úplně zbytečně.

Defenzivní hráči Fiorentiny se obecně dnes překonávali a poslední, šestou branku v utkání, měl na svědomí někdejší produkt janovské Sampdorie, Lucas Torreira. Jak poznáte, že vaše obrana klesla na dno? Když vám dá gól hlavou nehlídaný záložník měřící 168 centimetrů. V závěru se sice ještě pokusil obhájit svou výplatu Caicedo, ale i ten si spíš jen plnil morální povinnost, která na něj dolehla při pohledu na šek za služby, které Janovu odvádí.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele