26. kolo
20.02.2022 12:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Krzysztof Piatek (© AFP)

Fialky díky Piątekovi doma nad Atalantou konečně vyhrály

Fialky prolomily smůlu a po dvou domácích prohrách na úkor Atalanty ji dnes konečně opět porazily. Atalantě tak končí doposud úžasná venkovní forma, protože tato porážka je její vůbec první venkovní porážkou v sezoně.

Atalatně šlo o hodně, protože potřebovala vyhrát, aby se dostala na příčky zaručující Ligu mistrů. A je pravda, že úvod jí vyšel lépe. Orobici se hnali dopředu, hráli opět účelně a jejich přechod do útoku vypadal místy skvěle. Jenže dnes Atalantě chyběla jedna zásadní věc - střela na bránu. S tím naopak Fiorentina neměla problémy. Zajímavou šanci si domácí vytvořili už po dvaceti minutách. Sottil se perfektně zbavil protihráče a oslovil hlavičkujícího Gonzáleze, proti němuž musel vystartovat brankář Musso.

Ten obecně měl napilno, o což se starala především ofenzivní dvojka González - Piątek. Na první šanci hostí jsme čekali přes půl hodiny. Malinovskyj poslal do úniku Teuna Koopmeinerse, jenž se hnal na bránu. Jenže z té včas vyběhl brankář Bartłomiej Drągowski a ránu vyrazil! Mnohem víc práce měl přeci jen Juan Musso a další ránu si pro něj nachystal Riccardo Sottil. S pomocí Mussových dlaní ale skončila vedle.

Ve druhé půli se toho nejdřív moc nedělo, ale v 56. minutě nastal v utkání zvrat. Nico González pádil do otevřené obrany a skvělou šajtlí vyslal do úniku polského snajpra Piąteka. Ten si míč bleskurychle zpracoval a propálil brankáře Mussa! O pár minut později Atalanta sehrála rychlý atak, na jehož konci mířil přesně Malinovskyj. Sudí Doveri ale jeho trefu pro ofsajd neuznal.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele