36. kolo
09.05.2022 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Giacomo Bonaventura (© AFP)

Fiorentina snadno porazila AS Řím, to se nezmohlo na nic

Fiorentina se dostává blíž k pohárům, které se naopak vzdalují AS Řím. Fialky konečně dokázaly doma porazit návštěvu z Říma, o což se v prvních několika minutách postarali González s Bonaventurou.

Fiorentina hostila Římany s vědomím, že jednak poslední čtyři ligové zápasy s nimi prohrála a jednak s vědomím, že v případě bodové ztráty by s největší pravděpodobností ztratila možnost zahrát si v příští sezony evropské poháry. A na hráčích trenéra Italiana bylo od začátku vidět, že jdou do utkání naplno. Soustředění, hladoví, s přesnými instrukcemi.

Čili přesný opak toho, co předváděl AS Řím. Jejich fanoušci navíc hned ve čtvrté minutě museli polykat hodně hořkou pilulku. Rick Karsdorp se na hraně vápně dostal do kontaktu s Gonzálezem, který pádu hodně přidal a sudí Guida pískal penaltu ve prospěch domácích! K ní se postavil právě Nicolás González a bezpečně ji proměnil.

A to nebylo všechno. Římané, hrající velmi laxně a bez nápadu, bez jakékoli energie, inkasovali brzy ještě jednou. Psala se stále teprve jedenáctá minuta, když zkušený záložník Giacomo Bonaventura proběhl s míčem do vápna AS, nikdo z couvajících obránců hostí mu nevěnoval pozornost a Bonaventura krásnou technickou ranou k tyči překonal Patrícia podruhé v utkání - 2:0.

Prakticky podobná situace se opakovala taky ve 25. minutě, ale tentokrát zkazil zakončujícímu Bonaventurovi radost praporek pomezního rozhodčího signalizující ofsajd. První poločas vyzněl jednoznačně pro Violu, jejíž hráči měli dostatek chuti, energie i natrénované taktiky, aby si s bezzubým a unaveným AS snadno poradili.

Ani po změně stran se Vlci nezvedli a naopak dál předváděli bezkrevnou podívanou, s níž Fialky rozhodně neměly problémy. Mohly si dovolit i několikaminutové bago v tréninkovém tempu a přesto AS brankáře Terracciana neohrozilo. Naopak musel do akce brankář Patrício, kterého pořádně vylekal náběh a střela střídajícího Maleha. Jediným světlým bodem AS tak bylo jen závěrečné střídání navrátilce Spinazzoly.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1-2 1:3 AS Řím výhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele