22. kolo
17.01.2022 18:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Kevin Agudelo (© AFP)

Šok na San Siru: Spezia porazila pozdním gólem AC Milán

Senzační výsledek se zrodil v Miláně, kde domácí AC hostilo Spezii. Hosté zvítězili gólem v páté minutě nastavení 2:1 a dál žijí svůj sen o záchraně. Rossoneri měli několik obrovských šancí, ale Spezii držel nad vodou brankář Provedel. Vítěznou branku měl na svědomí Emmanuel Gyasi.

Je to nečekaný výsledek. AC se v případě vítězství mohlo posunout do čela Serie A a patřičně se naladit na víkendový šlágr proti Juventusu, jenomže selhalo.

Rossoneri byli po většinu zápasu lepší a Rafael Leão měl první velkou šanci již v úvodu utkání, ale technickým obstřelem na zadní tyč neuspěl. V 16. minutě byl portugalský rychlík znovu v akci, s bránícím Amianem si v souboji jeden na jednoho pohrál a balón pak proletěl těsně vedle vzdálenější tyče. Individuálně to zkoušel i druhý křídelník Alexis Saelemaekers a vedl si podobně. Ke střele se dostal konečně i Zlatan Ibrahimović a Provedel předvedl vynikající zákrok nohou.

Spezia jenom nebránila a také dokázala zaměstnat brankáře Maignana. Poté, co Gyasi výborně načasoval přihrávku na Manaje, musela milánská opora předvést pohotový zákrok. Šancí a zajímavých momentů bylo v prvním poločase hodně a vše vygradovalo krátce před odchodem do šaten. Provedel přišel do souboje s Leãem pozdě a zatímco Portugalec zasáhl balón, brankář Spezie jen nohu útočníka. Na světě byla penalta a k té se postavil kapitán Theo Hernández. Přízemní střelou však minul Provedelovu svatyni. Milán to nemuselo tolik mrzet, protože za chvíli poslal Krunić parádní pas za obranu a Rafael Leão efektivním lobem konečně poslal AC Milán do vedení.

I ve druhém poločase měl Milán několik příležitostí odskočit, ale brankář Provedel byl k nepřekonání, což později rozhodlo. Ibrahimović střílel uvnitř šestnáctky vedle a poté, co Leão rozkmital nohy, nechal vyniknout Provedela Saelemaekers. Belgický křídelník následně přenechal místo na hřišti Junioru Messiasovi. Zhruba po hodině hry Spezia přidala plyn a začínala si čím dál více dovolovat.

V 59. minutě zachránil domácí zákrok Maignana a chvíli na to Erlić hlavičkoval nad. Svěřenci trenéra Thiaga Motty se nakonec dočkali vyrovnání a to po parádní akci "až do kuchyně". Na milimetr přesnou přihrávku před branku od Verdeho proměnil zblízka Kevin Agudelo.

Agudelo byl hodně vidět a milánské obraně i po vyrovnání zle zatápěl. Jeho průvan v 82. minutě mohl zakončovat do prázdné branky Kovalenko. Závěr zápasu i průběh nastavení patřil Milánu, který si vytvořil velký tlak. Ibrahimović hned v několika šancích neuspěl - nejprve pálil doprostřed branky, poté sudí necitlivě nenechal výhodu a gól Messiase přišel už po odpískání. Následný přímák Ibrahimoviće vyrazil Provedel a hned vzápětí hlavičkoval Švéd do břevna. Byly to neuvěřitelné momenty, zvláště když v poslední minutě nastavení vybojoval balón Agudelo a v poslední instanci vstřelil šokující vítězný gól Emmanuel Gyasi.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 zápasy venku v řadě snad Spezia nevyhraje vypsaná jako outsider.

Reagovat
smazaný uživatel

Chce se mě .

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Sranda je , že jsou v dalším zápase outsideři.

Reagovat
Fikus19

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Šok na San Siru? Ani bych neřekl..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele