35. kolo
08.05.2021 15:00 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Victor Osimhen (© AFP)

Neapol se přiblížila Lize mistrů, v La Spezii měla o poločase hotovo

Žádné překvapení nedovolila Neapol, která v La Spezii bez problému vyhrála vysoko 4:1. Pro Parthenopei je to důležité vítězství, které je přibližuje vysněné Lize mistrů. Spezia doma neměla nárok a už v poločase prohrávala i díky dvěma gólům Victora Osimhena o tři branky.

V minulém kole Neapol překvapivě ztratila, ale nyní nic podobného nedovolila a rázně si řekla o milionářskou soutěž. Pokud příznivci nejbližších konkurentů doufali, že by Parthenopei mohli v La Spezii klopýtnout, museli se s touto vizí rychle rozloučit. Neapol svého soupeře vyřídila za pětačtyřicet minut.

Neapol byla od začátku do konce lepší. První nebezpečný útok podnikl po dvanácti minutách Osimhen, ale brankář Provedel zatím nemusel zasahovat, protože rána hostujícího útočníka šla mimo tyče. O čtyři minuty později předvedli Parthenopei další akci a tentokrát s gólovým vyústěním. Di Lorenzo už na brankové čáře našel zpětnou přihrávkou na malém vápně Piotra Zieliňskiho a ten z první zajistil Neapoli vedení. Za chvíli byl do samostatného úniku vyslán Osimhen a svojí misi splnil na výbornou, když podruhé v zápase překonal brankáře Provedela. Spezia se rázem dostala do těžké pozice a to mělo být ještě hůře. Přímý kop Politana skončil těsně nad brankou, ale minutu před koncem poločasu už vedli hosté o tři góly. Insigne výborně rozehrál standardní situaci obloučkem a Osimhen i tentokrát mířil do černého - 3:0 pro Neapol. Trenér Gennaro Gattuso mohl být na výsost spokojen, jeho mužstvo odehrálo bezchybný poločas a vytvořilo si tříbrankový náskok.

Utkání tím bylo de facto rozhodnuto, přestože ještě zbývalo odehrát celý druhý poločas. Spezia si v průběhu první půle nic nevytvořila a také do druhého dějství vstoupili lépe hráči Parthenopei. Provedel musel likvidovat šanci Insigneho a Politanův důrazný pokus skončil nad brankou.

V 64. minutě Spezia z ojedinělé akce vykřesala malinkou naději. Roberto Piccoli bezprostřední dorážkou po "rybičce" Esteveze snížil na 1:3, ale poslední slovo měla stejně Neapol. Deset minut před koncem naservíroval Osimhen přihrávku před prázdnou branku, kde Hirving Lozano celé dílo dokonal. Neapol zvítězila v La Spezii hladce 4:1 a učinila důležitý krok na cestě do Ligy mistrů. Naopak Spezia bude mít se záchranou ještě velké problémy, přeskočit jí může Cagliari a bodově se dotáhnout Benevento.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele