10. kolo
05.12.2020 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Ciro Immobile (© AFP)

Lazio díky gólům v první půli bere tři body se Spezií

Lazio se díky skvělému prvnímu poločasu, v němž se trefily opory Immobile s Milinkovićem-Savićem, radovalo z výhry nad Spezií. Její branka z druhé půle už byla víceméně kosmetickou úpravou.

Římský celek po nepovedeném minulém kole nutně potřeboval tři body, aby neztratil kontakt s čelem. Jako první se ale málem prosadili právě hosté. Brankář Pepe Reina musel se vší svou silou a ohebností vyrážet střelu Esteveze na tyč! Také útočník Nzola se hnal do šance, když mu stopku na poslední chvíli vystavil Acerbi. A pak už hrálo prim Lazio.

V 15. minutě se o míč nechal čistým způsobem obrat Maggiore, Milinković-Savić krásně vysunul do šance Cira Immobileho a ten jeho kolmicí nepohrdl. Naopak, poslal míč mezi nohy brankáře Provedela a slavil první branku utkání.

Ani Spezia nechtěla svému soupeři zůstat nic dlužná. V pokutovém území se jako první dostal k volnému míči Bastoni, který trefil jen vzdálenější tyč! A podobné chyby Lazio prostě neodpouští. Když samo dostalo šanci, proměnilo. Ve 33. minutě sudí Chiffi pískal u vápna faul a s ním spojenou standardní situaci. K ní se postavil Sergej Milinković-Savić a míč krásně zakroutil k tyči!

Pár minut po změně stran se Faríasovi povedlo obejít po rychlé kolmici dokonce i brankáře Reinu, ale obránce Felipe si na jeho ránu počíhal. Aktivita Lazia nicméně trochu upadala a trest přišel v 64. minutě. Za soupeřovu obranu si totiž naběhl křídelník M’Bala Nzola, kličkou se zbavil obránce a krásnou ranou propálil Reinu!

Patnáct minut před koncem se středem hrací plochy probíjel dosud nepříliš využívaný Andreas Pereira, jenže Caicedo po jeho průnikové nahrávce gól pro ofsajd slavit nemohl. V nastavení dal gól po krásném sólu do vápna taky Pereira osobně, ale i jeho trefu sudí pro ofsajd anuloval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele