30. kolo
10.04.2021 15:00 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Giulio Maggiore (© AFP)

Spezia doma otočila dramatický thriller s Crotone

Crotone se záchrana znovu vzdaluje a tentokrát o notný kus. Klíčový duel dvou bojujících nováčků totiž nezvládlo a v závěru přišlo o všechny tři body i přesto, že poměrně brzy vedlo. Spezia naopak konec utkání zvládla fantasticky a bere zaslouženě tři body.

Tohle byl zápas, který Crotone muselo za každou cenu vyhrát, pokud stále chce bojovat o první ligu i pro příští rok. Jenže to hostům vůbec nevyšlo. Spezia se od začátku tlačila před Cordazovu bránu s mnohem větším úsilím a chutí. Jen díky nepřesnosti Verdeho a následně i Gyasiho domácí nevedli. Naopak se málem radovali hosté. Benali našel ve vápně hlavičkujícího Ounase, s jehož zakončením si Provedel se štěstím poradil.

Přesto to byli hosté, kdo udeřil jako první. A tahle trefa opravdu stála za to. Rohový kop sice domácí odvrátili, ale Golemić jej hlavou vrátil na Koffiho Djidjiho. Obránce Crotone sice stál zády k bráně, ale krásným kopem přes hlavu překvapil vracejícího se brankáře Provedela!

Druhá půle začala střídáním dvou domácích hráčů a rázem začalo být živo. Po hodině hry zaúřadovala dvojice odchovanců AS Řím. Dlouhý nákop hlavičkoval obránce Marchizza do volného prostoru ve vápně, kam si naběhl Daniele Verde. Poté obešel dvojici obránců a nechytatelně zakončil pod břevno!

Jenže Crotone se nevzdalo a v 78. minutě znovu vedlo. Postaral se o to Ounas, který poslal do vápna míč na Zanellata. Ten si před bránou všiml nabíhajícího Simyho, který předstihl svého soupeře a dal svůj už 16. gól v sezoně!

Spezia ale předvedla úchvatný závěr. V 89. minutě se centrovaný míč po standardní situaci dostal k Erlićovi a ten jej prostrčil na zcela volného Giulia Maggioreho - 2:2. Crotone se navíc vzápětí přesvědčilo, jak umí být fotbal krutý. Ve druhé minutě nastavení totiž Farias prostrčil míč na Ismajliho, jehož zakončení zastavilo břevno. Od něj se však balon vrátil do hry přímo na hlavu mladého stopera Martina Erliće a pro něj už byla vedoucí branka lahůdkou!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mě stačí bod, domácím by nemusel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele