17. kolo
22.12.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Gattuso má první výhru, Neapol otočila těžké utkání v Sassuolu

SSC Neapol má pod vedením Gennara Gattusa první výhru, která se nerodila vůbec snadno. Sassuolo totiž po prvním poločase vedlo a i když Partenopei vyrovnali, dlouho to vypadalo na konečnou dělbu bodu, než se ve čtvrté minutě nastavení prosadil Eljif Elmas.

Genaro Gattuso byl po domácí premiéře a porážce s Parmou hodně zklamán, ale jeho svěřenci mu to na Cittá del Tricolore vynahradili. Duel se Sassuolem byl těžký a dost možná by mu slušela remíza, ale jak to někdy bývá, štěstí přeje připraveným.

Sassuolo bylo nebezpečné a od prvních minut zaměstnávalo brankáře Mereta co to jen šlo. Už po 120 sekundách odhlavičkovával z brankové čáry Locatelliho pokus Fabián Ruiz a o chvíli později Meret vyrážel ostrý pokus Alfreda Duncana. I Neroverdi měli štěstí, když jim orazítkoval brankovou konstrukci hlavičkující stoper Manolas. Pak se hra zase přesunula před Mereta a velice nebezpečný byl nástřel Kiriakopoulose, který nikdo z domácích netečoval do branky.

Nerozhodný výsledek nakonec vydržel jen do 29. minuty, Locatelliho centr zakončil na vzdálenější tyči Hamed Traoré a Sassuolo vedlo 1:0. A nemuselo zůstat u jedné branky, před koncem prvního poločasu zakončoval zpoza šestnáctky opět Hamed Traoré a Meret byl tentokrát na místě.

Sassuolo mělo na to, aby vedení pojistilo druhým gólem, ale Boga z úhlu Mereta nepřekonal a Müldür v tutovce těsně minul. Neroverdi vyšli neproměněné šance draho, protože v 57. minutě napřáhl Allan a Pegolo se natahoval marně. Neapol srovnala a stále měla fůru času na rozhodující gól. Vyhrát mohlo i Sassuolo, jenomže to pokračovalo v zahazování šancí. Pedro Obiang dvacet minut před koncem orazítkoval břevno! Neapol se po této akci nadechla k náporu a opravdu výrazně sevřela domácí tým ve vlastní šestnáctce. Mertens dokonce vstřelil kýžený gól, který však nebyl kvůli ofsajdu uznán. Fanoušci Partenopei a konečně i trenér Gattuso se dočkali ve čtvrté minutě nastavení, po rohovém kopu se na zadní tyči natlačil k balónu Eljif Elmas a vstřelil vítězný gól.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:2

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele