4. kolo
22.09.2019 15:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Neapol si zastřílela v Lecce

Forma Neapole nabírá na intenzivních obrátkách. Po úterním skalpu vítěze Ligy mistrů Liverpoolu si svěřenci Carla Ancelottiho připsali pohodové tři body za výhru v Lecce. Parthenopei se prosadili celkem čtyřikrát, rovnou polovinu přitom zařídil španělský útočník Fernando Llorente. Lecce si zajistilo alespoň čestný úspěch brankou z pokutového kopu.

Lecce nevstoupilo do utkání vůbec špatně, hrálo s nadšením a i když si nevypracovalo výraznější šanci, Neapoli bylo více než vyrovnaným soupeřem. Hosté od začátku nikam nespěchali, počkali si až, co jim soupeř dovolí a šrouby utahovali pozvolna. První zákrok měl brankář Gabriel až ve 23. minutě poté, co na přední tyč zakončoval Insigne. O pět minut později už brankář Lecce lovil balón ze sítě. Milikova střela ve vápně byla zablokovaná, ale se štěstím se odrazila na kopačky Fernanda Llorenteho, který dorážkou k tyči zajistil hostům vedení. Neapol ještě do konce prvního poločasu vedení navýšila. Ve 38. minutě zahrávali Parthenopei pokutový kop, Lorenzo Insigne neuspěl, nicméně kop se musel po předčasném vyběhnutí Gabriela opakovat a Insigne opravku zvládl, byť Gabriel znovu vystihl směr.

Každopádně Neapol vedla v Lecce 2:0 a měla solidně nakročeno k dalším třem bodům. Ty přiblížil v 52. minutě Fabián Ruiz nádhernou střelou ze střední vzdálenosti, na kterou Gabriel nedosáhl. Tříbrankový náskok dlouho nevydržel, zhruba po hodině hry sudí Piccini odpískal pokutový kop i pro Lecce a to po zákroku Davida Ospiny. Celou situaci hlavní arbitr dlouho posuzoval a i když se nakonec na záznam nepodíval, penaltu potvrdil. Matteo Mancosu ukázal, jak by se penalty měly kopat a perfektní ranou pod břevno snížil.

Neapol i tak měla dobrý náskok, který nehodlala pustit. V 82. minutě navíc hosté předvedli pohlednou akci, kterou dorážkou za Gabriela dokončil Fernando Llorente. Pro španělského útočníka to byla druhá branka v zápase. Ani za stavu 4:1 pro hosty počet gólových příležitostí neustal. Tabanelli orazítkoval brankovou konstrukci a v závěru zahodil šance i Lozano. Neapol si i tak domů pod Vesuv odváží tři body za jasné vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
tlaci

1:3 Farías - Llorente, 2x Mertens

Reagovat
Pharrell

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele