20. kolo
19.01.2020 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter se s Lecce rozešel pouze dělbou bodů

Inter zklamal po herní a především výsledkové stránce. Neporadil si totiž s bojujícím nováčkem ligy a v Lecce jen remizoval. Ve druhé půli sice šle do vedení po hlavičce Bastoniho, jenže posléze srovnal kapitán Mancosu.

Inter cítil obrovskou šanci vytvořit tlak na Juventus, který své utkání hraje až dnes večer. Za třemi body cestoval do Lecce a domácí nováček se mohl "těšit" na smrtící útočné duo Lukaku - Martínez, které podporovali Sensi, Biraghi nebo Barella s Candrevou. Před kapitánem Mancosuem nastoupili v domácích barvách útočníci Babacar s Lapadulou, zkušená prvoligová dvojice.

Úvodní minuty se odbývaly v očekávaném trendu, tedy s míčem na polovině Lecce a trpělivou hrou Nerazzurri. V 5. minutě se Martínezovi povedlo přiťuknout míč na vedle stojícího Lukakua, jehož dělovka pravou nohou prosvištěla kousek vedle tyče. Velkou šanci mělo ale především Lecce. Po rychlém brejku obrana Interu nepohlídala Mancosua, který si naběhl na zadní tyč. Tam dostal skvělý pas od Petriccioneho, jenže v pádu minul poloprázdnou bránu!

Tahle šance Interu ukázala, že tři body nebudou samozřejmostí a že domácí jsou odhodláni hrát ofenzivně, kdykoli se naskytne možnost. Pokud se o některém hráči Conteho výběru dá říct, že byl opravdu hodně aktivní, pak jednoznačně o Lautaru Martínezovi. Argentinská hvězda milánské ofenzivy neustále napadala, tvořila hru a velmi často pálila. Byť nepřesně.

Mnohem lépe střílel v 31. minutě Romelu Lukaku. Zkušený Belgičan si dobře pokryl míč a vyslal tvrdou ránu na brankáře Gabriela, kterého sice překonal, jenže jeho dělovka skončila na brankové konstrukci! Inter měl v těchto fázích hry dost smůly, kterou však bohatě vyvážilo štěstí ze závěru poločasu. Stefano Sensi totiž dle názoru sudího zahrál rukou ve vlastním vápně a byla nařízena penalta. Inter byl v šoku, který ale trval jen chvíli. Po přezkoumání celé situace totiž sudí dospěl k názoru, že Sensi měl ruku u těla, takže do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Ten pokračoval i po změně stran a Lecce si mohlo gratulovat. Nebyl to z jeho strany sice ofenzivní karneval, ale asi málokdo by to proti Interu čekal. Navíc se domácí celek úspěšně vyhýbal větším systémovým i individuálním chybám.

S ubývajícím časem do konce utkání však hosté začali být nervózní a trenér Conte se rozhodl pro zajímavý tah, který se mu maximálně vyplatil. Stáhl nepříliš dynamického obránce Godína a nahradil jej Bastonim. Mladý stoper strávil na hřišti sotva čtyři minuty, když se dostal k rohovému kopu. Ten byl rozehrán nakrátko a Bastoni po centru ze strany prudkou hlavičkou poslal hosty do vedení!

Interu ale dnes nebylo přáno, respektive se nevyvaroval chyby v zadních řadách. Střídající Žan Majer nacentroval ze strany po delší kombinaci a před brankářem Handanovičem byl nejdůraznějším hráčem kapitán Matteo Mancosu - 1:1. A kdyby Falcovu střelu z 81. minuty nezastavila tyč, mohla se urodit senzace.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Recoba Inter

1:4

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Recoba Inter

noco

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Grande Paolo 11

Reagovat
Zark

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 lukaku.sensi.martinez.lukaku

Reagovat
Kocour Klapuška

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Slabúnký zápas. Interu už dochádza para

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele