2. kolo
01.09.2019 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Záchranářskou bitvu ovládl Hellas, spasil ho střídající Pessina

Zápas dvou nováčků skončil těsnou výhrou Hellasu, který si za svůj výkon a aktivitu vítězství zasloužil o něco víc. Radovat se může díky skvělému střídání mladíka Mattea Pessiny, který v závěru po sedmi minutách na hřišti rozhodl.

Na opatrné přešlapování na místě se rozhodně nehrálo. Od úvodních minut se do sebe oba soupeři pustili poměrně odvážně a první velkou šanci si Lecce vypracovalo už ve 4. minutě. Na parádní centr ze strany si naskočil Fabio Lucioni a hlavou poslal míč těsně vedle tyče. Na opačné straně se brankář Gabriel taky zapotil, protože volný přímý kop zakončoval parádní hlavičkou Amir Rrahmani. Gabriel se ale blýskl lvím skokem a míč vyrazil.

Hellas postupem času začínal kousat a míč poletoval kolem jeho hráčů stále častěji. Po dvaceti minutách zahrával rohový kop zkušený Portugalec Miguel Veloso a jeho vytříbená kopací technika poslala míč na vzdálenější tyč. Tam do míče hlavou trkl Mattia Zaccagni a radost mu z bezprostřední blízkosti zkazila tyč!

Stejný hráč po půlhodině hry pronikl po levé straně k vápnu soupeře, poslal přihrávku před vápno, odkud vypálil Marco Davide Faraoni, jehož pokus ale bránící Panagiotis Tachtsidis zablokoval. První půli zakončil sprintem a průnikem do vápna Darko Lazović a opět to musel být brankář Gabriel, kdo hasil jeho akci na poslední chvíli.

Že by to byla nějak atraktivní podívaná, to se rozhodně říct nedalo. Ve hře obou soupeřů jsme mohli vidět plno nepřesností, takže diváci na gól stále čekali. Změnu na hřiště vnesl až mladík Matteo Pessina, který do rozhárané pasáže utkání vstoupil v 74. minutě.

A trenér Jurić si může gratulovat, že poslal na hřiště právě mladého Itala. V 81. minutě totiž Pessina naběhl do vápna a přes bránícího Rossettiniho udržel míč. Pak už mu zbývalo jen dopravit ho do sítě pod brankářem Gabrielem. A protože v závěru brankář Silvestri podržel svůj tým při střele Mancosua, slaví Hellas důležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele