17. kolo
22.12.2019 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Boloňa vyloupila jih Itálie, v Lecce zvítězila 3:2

Pětigólová přestřelka na stadionu Via del Mare v Lecce skončila výhrou hostující Boloni 3:2. Pro domácí je to další ztráta, navíc tým se přiblížil sestupovým příčkám už na rozdíl jediného bodu. Boloňa šla do vedení na sklonku prvního poločasu a po obrátce přidala další dva góly a zdálo se být rozhodnuto. Lecce ale v závěru dvěma góly snížilo a zdramatizovalo koncovku, více však nestihlo.

Lecce si v letošní sezoně vybudovalo pověst týmu, nad kterým se velice špatně vyhrává, ovšem samo jen zřídkakdy získá tři body. Ty ale domácí potřebují jako sůl a proti Boloni to byla velká příležitost.

Giallorossi začali dobře a v zápase, jinak vyrovnaném, si vypracovali první příležitosti. Konkrétně se o to postaral jediný muž - útočník Babacar, v obou případech ale neuspěl a dal tak šanci hostům ujmout se vedení. I Boloňa ale spalovala a to poměrně dost, ve 32. minutě hlavičkoval Palacio a Gabriel předvedl pozorný zákrok. O chvíli později pálil vedle Andrea Poli a těsně před koncem poločasu to tam Boloni spadlo. Nicola Sansone si ve vápně udělal prostor ke střele, ta mu však nesedla, ale pro hosty naštěstí přesně zakončoval z malého vápna Riccardo Orsolini.

Boloňa vedla 1:0 a v 56. minutě zvýšila už na rozdíl dvou branek. Bleskurychlý kontr Nicola Sansone ještě zadrbal, ale akce pokračovala a Roberto Soriano rovnou z první překonal Gabriela. Když pak po hodině hry zvyšoval už na 3:0 velice dobrým uvolněním Riccardo Orsolini zdálo se být hotovo.

Domácí se sympaticky nevzdávali a zdánlivě ztracené utkání ještě zdramatizovali. Pět minut před koncem našel Calderoni lahůdkovým centrem Babacara, který rovnou z první snížil. V první minutě nastavení pak přesně vypálil k tyči Diego Farías a rázem to bylo o jediný gól. Domácí měli na vyrovnání ještě pět minut nastaveného času, během kterého sice pár centrů do vápna přilétlo, ale vyrovnat se již nepodařilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele