1. kolo
25.08.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Turín před odvetou Evropské ligy zvládl domácí zápas se Sassuolem

Výhru 2:1 si na své konto připsal FC Turín. Svěřenci Waltera Mazzarriho tak alespoň trochu odčinili pohárový nezdar proti Wolverhamptonu. Proti Sassuolu si postupně vytvořili dvoubrankový náskok, trefil se Simone Zaza, po kontaktní brance soupeře znervózněli, ale výsledek dokázali už udržet.

Sassuolu v utkání chybělo hned několik opor včetně útočníka Berardiho nebo záložníka Magnanelliho, ale kompletní nebyli ani domácí, kterým už v zápase s Wolves citelně scházeli Iago Falqué s Éderem.

Dlouho se ale v Turíně na úvodní gól nečekalo. Ve 14. minutě poslal milimetrově přesný pas na útočníka Zazu Ansaldi a prvně jmenovaný hlavou překonal Consigliho. O několik minut později se stejná spolupráce opakovala, tedy na centr Ansaldiho se posadil Zaza, ale tentokrát branku o kousek minul. I dál měl převahu Turín, který vydatně zásoboval pokutové území Sassuola centry. Po půlhodině hry minul branku De Silvestri a dvě minuty před koncem si stejný hráč vylámal zuby na Consiglim.

Sassuolo potřebovalo po změně stran určitě přidat a především být před šestnáctkou domácích o něco nebezpečnější než dosud. V 50. minutě ale zase útočili domácí a Simone Zaza dokonce vstřelil neregulérní gól. Urostlému útočníkovi byl správně odmáván ofsajd. Až v 54. minutě šel do akce brankář Sirigu a hned si musel připsal těžký zákrok po hlavičce Obianga. První nebezpečná šance Sassusola tak jen díky němu neskončila gólem. A domácí to nemilosrdně potrestali. Belotti dostal z protiútoku spoustu prostoru a jeho střelu patičkou nasměroval do sítě Simone Zaza - 2:0. Po hodině hry už mohlo skóre narůst do tříbrankové výše, ale Berardiho opět skvěle vychytal Consigli.

Neroverdi přečkali šance, aby nakonec snížili na rozdíl jediné trefy. V 69. minutě orazítkoval tyčku Boga a dorážející Francesco Caputo měl poměrně snadnou úlohu. Hosty kontaktní branka nakopla a Boga v další šanci sahal po vyrovnání, nicméně Granata situaci ustála. Sassuolo se ještě v závěru cpalo do šestnáctky a díky několika závarům udržovalo domácí příznivce ve velkém napětí. Turín ale výsledek udržel a doma získal do tabulky první tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele