13. kolo
23.11.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Inter hravě rozebral Turín a nasázel mu tři góly

Turín recept na Samira Handanoviče nenašel a na domácím hřišti se musel před milánským Interem sklonit. Byli to naopak hosté, kdo se trefoval přesně. Po Martínezovi si přesné trefy připsali také De Vrij s Lukakuem.

¨Turín mohl jedině překvapit. Měl sice výhodu domácího prostředí, ale přesto nebylo pochyb o tom, kdo že je dnes večer favoritem. Milánský Inter přijel pro tři body a využil k tomu hráče jako Lukaku, Martínez, Barella, Vecino, Godín, Škriniar nebo Handanovič. Zkrátka to nejlepší, co mohl trenér Conte postavit. Inter totiž musel dohánět Juventus, který si se štěstím poradil v utkání s Atalantou.

Turín potřeboval tři body snad ještě víc, protože se mu vůbec neřadí. Walter Mazzarri se spolehl na bombera Andreu Belottiho, kterého nejčastěji podporoval Simone Verdi. Do obrany se postavili Izzo, Bremer a N’Koulou, kteří bránili veterána Sirigua. Turín, podobně jako většinu italské země, zasáhly nepříjemné deště. I kvůli nim se hřiště stalo spíš zápasnickou plochou.

V desáté minutě zůstal na trávníku ležet Andrea Belotti, který musel být ošetřen. A toho hosté využili beze zbytku. Důležitý hlavičkový souboj vyhrál Matías Vecino , který balon poslal za obranu, kam si naběhl Lautaro Martínez. Na jeho zakončení nedokázal brankář Sirigu dostatečně reagovat a inkasoval velmi brzy - 1:0 Nerazzurri.

Diváci se sice činili, aby dopřáli zápasu pořádnou diváckou atmosféru, ale radost jim kazil vytrvalý déšť, který smáčel trávník San Sira. Další branku si mohli hosté připsat na konto po půlhodině hry. Z levé strany odcentroval Marcelo Brozović, který pasem před brankou našel belgického spoluhráče. Romelu Lukaku z malého vápna hlavičkoval do pravé části branky, ale Salvatore Sirigu vytáhl parádní zákrok.

Turín se v podstatě k ničemu nedostal a Inter naopak v utkání naprosto dominoval. Na skóre zápasu se to projevilo v 32. minutě, kdy si Stefan de Vrij naběhl na centr ze strany a prakticky sám před bránou nedal brankáři Siriguovi šanci zasáhnout.

Ještě do konce první půle mohl Inter navýšit své vedení a zcela jistě by si to zasloužil. Mladý italský záložník Nicoló Barella mířil přesně pod břevno, což mu ale nakonec nevyšlo. Na druhé straně mohl snížit Daniele Baselli, ale střelu italského záložníka vyrazil perfektní brankář Samir Handanovič na roh.

Druhou půli začal aktivněji Turín. Centr z levé strany letěl na zadní tyč, kde se před bránícího soupeře dostal Armando Izzo. Jeho hlavička z malého vápna zamířila jen nad břevno. Hned poté se Romelu Lukaku neprosadil, ale v 55. minutě už mu to vyšlo. Belgický šutér si udělal ve vápně Býků prostor a nikým neatakován vyslal tvrdou ránu k tyči, na což Sirigu nedokázal reagovat. A když Simone Verdi pálil v obrovské šanci mimo, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele