21. kolo
25.01.2020 20:45 CET
0 : 7
(0:3)

Reportáž

Turín si doma uřízl ostudu, s Atalantou prohrál 0:7

Nejen Milán nebo Parma, ze snu budí Atalanta Bergamo už i Turín, který doma předvedl jeden z nejhorších výkonů v historii, ne-li vůbec ten nejhorší. Granata inkasovala od skvěle hrajících Bergamaschi neuvěřitelných sedm kousků! Bídný výkon ještě podtrhla dvěma vyloučenými hráči. Hvězdou večera byl třígólový Josip Iličić, jemuž dvěma góly sekundoval Luis Muriel. Prosadili se také Robin Gosens a Duván Zapata.

Atalanta šokovala fotbalový svět, když těsně před Vánocemi deklasovala AC Milán 5:0. Po sváteční přestávce pak stejným výsledkem přehrála i Parmu a že v žádném případě nešlo o náhodu ukázala i v Turíně, kde se rozhodně očekával vyrovnanější průběh utkání.

Vyrovnaná hra byla k vidění tak do 17. minuty, tedy do prvního gólu hostů, kdy Palomino u lajny vybojoval balón a přihrávkou před branku vyzval k první brance Josipa Iličiće. Atalantu vedoucí gól nakopl a Nerazzurri bylo plné hřiště. O několik minut později předvedl proti Freulerovi skvělý zákrok u tyče Sirigu, ale hned o minutu později už to stejně bylo 2:0. Volej Robina Gosense zaplula přesně k tyči, kam domácí brankář nedosáhl. Turín byl úplně paralyzovaný a Atalanta si na hřišti dál dělala co chtěla. Na sklonku prvního poločasu byl navíc Lukićem faulován Iličić a sudí odpískal ve prospěch hostí pokutový kop. Duván Zapata poslal Sirigua na opačnou stranu a stanovil poločasový výsledek 3:0 pro Atalantu.

Pokud měl Walter Mazzarri o přestávce ohnivější projev, pak si z něj jeho svěřenci nevzali vůbec nic. Místo snahy o kontaktní branku a rychlému návratu zpět do utkání si Atalanta dál dělala co chtěla a do 60. minuty vstřelila čtvrtý respektive pátý gól. V 53. minutě si Iličić na polovině hřiště všiml vyběhnutého Sirigua a rozhodl se pro dlouhý nákop na branku, což slavilo kýžený úspěch. Chvíli na to Gómez přihrál Slovinci do vápna a ten završil hattrick.

Hra se domácím zbortila jako domeček z karet a to ještě nebyl konec. Čtvrthodinu před koncem uviděl druhou žlutou kartu Armando Izzo a Turín šel do oslabení. V 87. minutě proměnil další penaltu tentokrát Luis Muriel a o minutu později vstřelil i svůj druhý gól křižnou ranou k tyči. Následně neudržel nervy na uzdě Saša Lukić a po faulu na Gómeze uviděl i on červenou kartu. Atalanta další gól nepřidala, ale z Turína si veze i tak neuvěřitelně vysoké vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
Pharrell

Tvl 0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VejrTorinoFC

Obrana Turína je už dlouhodobě tragická...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele