34. kolo
19.07.2020 19:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Neapol vydřela výhru nad Udinese až v nastavení

Neapol zareagovala na včerejší vítězství AC Milán a po výsledku 2:1 nad Udinese se vrátila na šesté místo. Naopak pro "Zebry" je porážka nepříjemnou záležitostí v tom smyslu, že se sestupové pásmo zase o něco přiblížilo. Tři body se pro gattusovu družinu nerodily vůbec lehce, vítězný gól obstaral až v páté minutě nastavení Matteo Politano.

Neapol se s Milánem a Římem přetahuje o pátou respektive šestou příčku a protože AC rozdrtilo Boloňu, potřebovala Neapol nutně získat tři body. Ještě více prahlo po bodech Udinese, které je potřebuje v boji o záchranu.

Hosté mohli vyprázdněný stadion San Paolo pořádně zaskočit, kdyby se útočník Ilija Nestorovski nenacházel v době přesné hlavičky v ofsajdu. David Ospina tak vylovil balón ze své sítě jen pro svojí rozehrávku. Udinese jako první vystrčilo růžky a nakonec i jako první přeci jenom otevřelo skóre. Rodrigo De Paul si seběhl z druhé vlny na přihrávku Kevina Lasagny a přesně mířenou střelou k tyči poslal "Zebry" do vedení. Neapol po pár minutách dokázala odpovědět. Fabián Ruiz posílal balón do malého vápna, kam se natáhl špičkou kopačky Arkadiusz Milik a srovnal na 1:1.

Po změně stran byla aktivnější Neapol a obecně se očekávalo, že brzy výsledek otočí. To se však nedělo. Lorenzo Insigne sice vyslal parádní pokus, leč nepřesný. Dvacet minut před koncem zase prověřil Kolumbijce Ospinu Kevin Lasagna. Při troše štěstí mohlo Udinese získat bod nebo dokonce všechny tři, ale osud tomu chtěl jinak. Až v páté minutě nastavení zakroutil zpoza vápna parádní balón Matteo Politano a Musso se po něm natahoval marně. Neapol tak porazila Udinese 2:1 a vrátila se na šesté místo před AC Milán.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
MaraCe_Napolitan

A zachytil uz niekto vo vasej redakcii, ze sme tak pred vyse mesiacom vyhrali Coppu Italiu ??? Ze furt dokola, vypisujete , ze zaciname stracat na europsku ligu ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele