26. kolo
29.02.2020 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Neapol má další výhru, těsně porazila Turín

Další výhru si na své konto připsala Neapol, která tak zároveň potvrdila umístění na pohárových příčkách. Parthenopei byli od začátku lepším a aktivnějším týmem, což využili ke vstřelení dvou gólů. Bezbrankový stav prolomil už po devatenácti minutách Kostas Manolas a v závěru přidal pojistku Giovanni Di Lorenzo. Granata stihla v nastavení jen korigovat, trefil se Simone Edera.

Neapol v úterý remizovala s Barcelonou 1:1 a důležité utkání jí na San Paolo čekalo i v rámci Serie A. Parthenopei se stále vzpamatovávají ze zpackaného úvodu do sezony a rádi by se dostali až na čtvrté místo, které zaručuje Ligu mistrů. Proti tápajícímu Turínu nic jiného, než tři body nepřipadalo v úvahu.

A domácí byli od začátku výrazně lepší, ve 4. minutě vystrašil turínskou svatyni nepřesným volejem Lorenzo Insigne. O pět minut později už si Sirigu sáhl na balón a nepříjemný pokus Arkadiusze Milika vyboxoval. Aktivita Parthenopei přinesla ovoce v 19. minutě, kdy se do vzduchu pověsil stoper Kostas Manolas a Sirigu na jeho bezkonkurenční hlavičku neměl nárok. Trenér Gennaro Gattuso mohl být s průběhem prvního poločasu naprosto spokojen, Neapol dominovala a vytvářela si i další příležitosti. Například Lorenzo Insigne hned dvakrát nedokázal Sirigua překonat, jeho volný přímý kop šel těsně nad.

Výrazně lepší Neapol po změně stran trochu polevila a Turín vyrovnal hru, aniž by se ale dostal k výraznější šanci. V 76. minutě odmítl zvýšení stávajícího skóre Politano, když z úhlu nedokázal poslat balón do odkryté sítě. Domácí Tifosi se dočkali pojistky až osm minut před koncem. Na Mertensův centr na zadní tyč si seběhl Giovanni Di Lorenzo a kopačkou poslal balón do sítě.

Utkání bylo rozhodnuto. Turín sice ještě v nastavení vykřesal malinkou jiskřičku naděje, když na zadní tyči hlavičkoval nikým nehlídaný Simone Edera, ale více už Granata nestihla a ze San Paola se vrací se zaslouženou porážkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Vtáky cez tepláky

Pod Gennaro poď!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele