32. kolo
11.07.2020 17:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Lazio opět prohrává, v nastavení ho dorazil Caputo

Lazio potvrdilo, že aktuální forma není jeho předností a že v jeho týmu opravdu není všechno v pořádku. Na domácí půdě proti Sassuolu sice vedlo, ale dostalo dva góly, přičemž o bod přišlo až v nastavení po trefě Caputa.

Laziu pomalu docházejí síly, alespoň v tomhle smyslu popisují Inzaghiho celek italská média i odborníci. Že to není pravda a že Lazio rozhodně ještě nevzdává boj o mistrovské Scudetto, se Biancocelesti pokoušeli dokázat dnes odpoledne. V římské aréně uvítali Sassuolo, které je poměrně nevyzpytatelným a špatně čitelným soupeřem. A začali velmi dobře.

Už v páté minutě se hbitý Manuel Lazzari protáhl kolem lajny na pravé straně hřiště a servíroval míč do druhé vlny pro nabíhajícího Immobileho. Kanonýr Lazia však z druhé vlny pálil mimo! O tři minuty později se hostující celek překvapivě prosadil, když Bourabia našel i přes faul na vlastní osobu nabíhajícího Giacoma Raspadoriho, který si snadno zpracoval míč a dokázal prostřelit brankáře Strakoshu. Jenže hlavní sudí postřehl ofsajd a gól neuznal.

Nicméně to pro Lazio bylo varovným příkladem, z něhož si však nevzalo ponaučení. Filip Djuričić o pár chvil později dostal dostatek prostoru ke střele a volil ji nádhernou, jenže jeho radost zastavilo břevno domácí branky! Ani Lazio se nehodlalo smířit jen s bodem a o minutu později pálil z voleje Luis Alberto. Mířil ale mimo.

Po právu to bylo Lazio, které se jako první prosadilo regulérním způsobem. Ve 33. minutě totiž prchl svým pronásledovatelům Manuel Lazzari, který i v pádu dokázal odcentrovat před bránu. Tam našel tvůrce hry Luise Alberta, který si balon zpracoval a poté jej poslal s mírnou tečí soupeře do brány - 1:0 pro Lazio.

Ke konci poločasu mohl srovnat Jeremie Boga, který si ve své typické póze navedl míč na střed a vypálil, jenže minul bránu asi o metr. Na druhé straně na jeho šanci reagoval Caicedo, který po přistrčení od Milinkoviće-Saviće chtěl vypálit, jenže na poslední chvíli mu míč uzmul obránce Marlon. Sassuolo se ale nedalo a jen sedm minut po změně stran se mu povedlo srovnat.

Díky skvělém napadání se Sassuolu povedlo dostat míč pod kontrolu a balon putoval k Francescu Caputovi. Ten nesobecky využil nabíhajícího Giacoma Raspadoriho a mladý útočník (ročník 2000) se nemýlil - 1:1.

To bylo něco, co se Laziu absolutně nehodilo do krámu. Jenže jeho střelci pálili slepými a hra domácích se rozhodně nedala popsat jako aktivní. Ciro Immobile napřáhl z velké vzdálenosti, jenže pálil mimo. Laziu se bod nelíbil. Jenže nedostal ani to. Ve druhé minutě nastavení totiž Věčné město šokoval Francesco Caputo, který si naběhl na zadní tyč, kam Ferrari vracel míč po standardní situaci. A to bylo pro Caputa příliš snadné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele