12. kolo
10.11.2019 15:00 CET
4 : 2
(1:1)

Reportáž

Lazio skórovalo čtyřikrát a s Lecce získalo tři body

Další výhru má v kapse Lazio, které se pustilo do přestřelky s Lecce a zvládlo jí lépe. Inzaghiho svěřenci si tak po porážce od Celticu v Evropské lize spravili chuť a v Serii A zaznamenali už čtvrtou výhru v řadě!

Lazio se chce letos hodně koncentrovat na boj o umístění v TOP4 a tomu podřizuje všechno, dokonce i Evropskou ligu. Ve čtvrtek římský klub prohrál na Stadio Olimpico s Celticem Glasgow, ale dnes podal diametrálně odlišný výkon a po výhře 4:2 nad Lecce si vysněné postavení upevnil.

Lecce představovalo nebezpečného soupeře, který sice často nevyhrává, ale v posledních kolech ani neprohrává. Přesně třicet minut se na Stadio Olimpico odehrávala šachová partie, kterou diváci neviděli zrovna rádi. Přesná střela Joaquína Correy ale vše změnila. Tím, že se Lazio dostalo do vedení, museli hosté otevřít hru a tempo se výrazně zvýšilo. Pět minut před přestávkou rozehrávalo Lecce rohový kop a propadlý balón zblízka dopravil za brankovou čáru Gianluca Lapadula. Výsledek 1:1 mohl mít jepičího trvání, kdyby Luis Alberto zblízka nepřestřelil.

Po změně stran to bylo Lecce, kdo se mohl ujmout vedení a Lazio muselo děkovat svému brankáři Strakoshovi. V 62. minutě vyslal milimetrově přesnou přihrávku Acerbi a Sergej Milinković-Savić vrátil vedení na stranu Lazia. Jenomže to byl zrovna on, kdo o minutu později fatálně fauloval a zavinil pokutový kop. Babacar ale situaci nezvládl, Strakosha mu penaltu chytil a gólová dorážka v podání Lapaduly nebyla pro předčasné vyběhnutí uznána. Opakovaný záznam to však na 100% nepotvrdil.

Místo dalšího vyrovnání přišla ruka v pokutovém území Giallorossi a penalta pro Lazio, kterou Ciro Immobile bezpečně proměnil. A když za další dvě minuty postupoval Joaquín Correa z úhlu sám na branku a překonal brankáře Gabriela, bylo o vítězi zápasu rozhodnuto. Lecce pět minut před koncem vykřesalo naději hlavičkou Andrey La Mantii, ale více už se na hrací ploše nestalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele