4. kolo
22.09.2019 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio se vrátilo na vítěznou vlnu a porazilo Parmu

Dnešní výkon si Parma rozhodně za rámeček nedá. Proti domácímu Laziu se Ducali totiž vůbec neukázali a nedokázali si vytvořit jedinou gólovku. Lazio jich před vlastními fanoušky naopak mělo několik a po trefách Immobileho s Marušićem se oprávněně radovalo ze tří bodů.

Trenér Simone Inzaghi měl co napravovat, protože jeho týmu se poslední dobou příliš nedařilo. Sestavu ale výrazně měnit nehodlal, takže se Parma musela obávat Correy, Immobileho nebo Milinkoviće-Saviće s Acerbim. Ducali se spoléhali především na rychlý trident Gervinho, Inglese a Kulusevski.

V prvních minutách se nehrálo v zase tak moc vysokém tempu. O to překvapivější byla akce Lazia v sedmé minutě. Španělský šikula Luis Alberto našel nádhernou průnikovou nahrávkou mezi tři obránce Parmy nabíhajícího Cira Immobileho, který si přebral míč a postupoval s ním na brankáře Luigiho Sepeho. Immobile se sice nacházel ve velkém úhlu, ale zkušeně opřel míč o zadní tyč a mohl se radovat.

Parma ale rozhodně nehodlala odevzdat soupeři body snadno. Ve dvacáté minutě se do otevřené a nezformované obrany Biancocelesti hnal Roberto Inglese, jenže narazil na dnešní jistotu v bráně Lazia, brankáře Thomase Strakoshu. Ten jeho ránu senzačně vytáhl mimo tři tyče na rohový kop. Z něj už Parma neudeřila. Na opačné straně se hnal do šance rychlík Correa, ale ani jeho průnik další branku neznamenal.

Ke konci první půle se Parma ještě několikrát snažila prorazit rychlými průniky obranu Lazia, ale ta dnes fungovala velmi jistě a soupeři nic nedovolila. Joaquín Correa pak v závěru střelou z otočky nenachytal brankáře Sepeho.

Nástup do poločasu druhého znovu zvládlo lépe Lazio. Domácí příznivci museli ve 48. minutě ocenit snahu Cira Immobileho, který napřáhl zpoza pokutového území a brankář Sepe měl co dělat, aby vyškrábl míč nad břevno. Souboje mezi italským reprezentačním útočníkem a brankářem Parmy se ostatně opakovaly celkem často, ale do konce zápasu už Immobile svého soupeře ani jednou nepřekonal.

Pro Lazio dnes nebylo úplně snadné překonat obranu Parmy, která hrála na hranici sebeobětování. Neuspěl ani Correa, který si míč narazil s Leivou a postupoval na bránu Sepeho. Opět včas zasáhla obrana Ducali. Trenér Inzaghi své hráče motivoval a povzbuzoval k navýšení skóre a do utkání zapojil zkušeného a odpočinutého útočníka Caiceda.

Právě ten v 67. minutě rozehrál akci Lazia a dostal míč na Sergeje Milinkoviće-Saviće. Mladý záložník brilantním pasem z první oslovil nabíhajícího obránce Adama Marušiće, který si i pod tlakem věděl rady. Míč si dokázal zpracovat a z úhlu prostřelil brankáře Sepeho. A protože Felipe Caicedo v závěru utkání svou zasekávačku gólem nevyšperkoval, skóre už se nakonec neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:0

Reagovat
FC Parma

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele