26. kolo
29.02.2020 15:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lazio je poprvé za deset let na čele ligy

Serie A uprostřed turbulentního období získala nového lídra. Alespoň na pár dní se totiž na první místo dostalo římské Lazio! Biancocelesti k tomu pomohla dnešní výhra proti hostům z Bologně, pod níž se gólově podepsalo duo Alberto a Correa.

Lazio jakožto vyzyvatel Juventusu hodlalo naplno využít odložení několika dalších zápasů, mimo jiné právě Derby d’Italia. To totiž znamenalo, že v případě dnešní výhry se Lazio dostane na první příčku na mnohem delší dobu, než bývá v rámci kola zvykem. Dnes odpoledne se Biancocelesti postavili vycepované skvadře pod vedením člověka, který za Lazio rovněž úspěšně hrál a přispíval k několika úspěchům. Dorazil zocelený Siniša Mihajlović.

Hladově působící Lazio se hnalo za prvními brankami od začátku a nenechávalo soupeře na balonu moc dlouho. Už ve třetí minutě se málem dostalo do vedení. Joaquín Correa nakonec nastoupil oproti předpokladům od první minuty a trenér Inzaghi si mohl gratulovat. Mladý kreativec dostal přihrávku do pokutového území, rychle si míč zpracoval a technickou střelou minul zadní tyč!

Po faulu Baniho u vápna se římští hráči dostali k zahrávání zajímavé standardní situace a když máte v týmu borce jako Correa, Alberto nebo Milinković-Savić, tak je radost si vybírat. Míč si postavil španělský tahoun Luis Alberto a jen těsně minul tyč. O pár chvil později si katastroficky bránící defenziva Bologně opět vybrala slabší chvíli a nechala Cira Immobileho zakončit skvělou průnikovou nahrávku. Nejlepší kanonýr ligy ale dnes neměl svůj den a minul zadní tyč.

Úvodní dvacetiminutovka dělala fanouškům Lazia radost, zatímco hosté trpěli. Dopředu se hnal také Joaquín Correa, jehož dělovku ale stačil polský brankář Łukasz Skorupski vytáhnout mimo. Bologna vůbec nestíhala a byla za to brzy potrestána. Luis Alberto dostal míč na středu u vápna a fantastickou střelou prostřelil vše před sebou - 1:0.

Bologna mohla bleskurychle odpovědět, když se po přiťuknutí Palacia dostal do vápna Roberto Soriano. Ačkoli zůstal sám před Strakoshou, obrovskou šanci neodkázal využít a míč napálil jen do obětavého brankáře! A to byl možná rozhodující moment první půle, protože hned z protiútoku se Lazio opět prosadilo.

Luis Alberto táhl míč středem a našel Correu. Toho sice zahnal do většího úhlu, ale mladý Argentinec si s pomocí teče obránce před sebou přeci jen poradil. Brankář Skorupski neměl nárok a inkasoval.

Na další šanci jsme čekali až do druhé půle. Deset minut po jejím začátku totiž Bologna snížila. I když jen na chvíli. Na míč od rohového kopu si naběhl obránce Denswil, který nadvakrát překonal brankáře Strakoshu. Jenže sudí dobře postřehl, že mladý obránce zahrál rukou a gól odvolal.

A stalo se to ještě jednou. Tentokrát Rodrigo Palacio nahrál hlavou po centru do druhé vlny a mladý obránce Takehiro Tomiyasu napálil míč do sítě. Opět se ale hosté neradovali dlouho, protože Palacio stál v době hlavičky v ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jenom aby jim to snění o titulu neuškodilo právě v tomto zápase.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo ten Immobile? Potvrdil sa u neho koronavírus, alebo nie?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele