2. kolo
01.09.2019 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Řím je rozdělen spravedlivě, šlágr skončil remízou

Derby della Capitale skončilo remízou, která byla přívětivější spíš pro "hostující" AS. To se dostalo brzy do vedení po penaltě proměněné Kolarovem, ale Lazio na svého soka přitlačilo. Odměnou mu bylo vyrovnání záložníka Luise Alberta.

Věčné město a věčný souboj dvou zapřisáhlých rivalů, to byl program prvního nedělního utkání. Favoritem bylo Lazio, které vyhrálo první duel nového ročníku a nechyběla mu žádná důležitá součástka dobře sehraného kádru. Od prvních minut nastoupily opory jako Immobile, Alberto, Milinković-Savić nebo Lazzari s Acerbim.

Druhý římský celek má za sebou řadu změn, které se na jeho kádru jasně projevují. Minu-le využil nespočtu chyb Janov, který třikrát dorovnal skóre. Trenér Paulo Fonseca, pro něhož to bylo úplně první Derby della Capitale, reagoval nasazením mladíka Manciniho, který posadil na lavičku Jesuse. Prostor dostal kapitán Florenzi, na levý kraj útoku se opět postavil Kluivert.

Elektrizující atmosféra vládla v Římě i přes velmi nevlídné počasí; provazy deště smáčely trávník ještě před utkáním. Úvodní minuty vyznívaly jasně pro Lazio, které už ve 3. minutě málem vedlo. Rohový kop sice Pau López vyrazil, jenže krásnou ranou se prezentoval Lucas Leiva a trefil tyč! Z dorážky zakončující Immobile trefil jen stopera Fazia.

Tyč si ale dobře postavil i brankář Strakosha, který jen sledoval, jak se výborně uvolnil Nicolò Zaniolo. Strakosha se sice po střele mladého talentu natahoval, seč mohl, jenže musela mu pomoci branková konstrukce. Dosud lepší Lazio zasáhla 17. minuta. V ní se do šance probíjel Edin Džeko a jeho centr zasáhl Sergej Milinković-Savić rukou!

Arbitr Guida si nechal poradit od kamarádů v režii a pískal pokutový kop! K němu se postavil někdejší laziale Aleksandar Kolarov a nemýlil se - 1:0 pro Vlky.

Tohle skóre nemuselo trvat dlouho, protože ve 25. minutě unikl po chybě obrany Ciro Immobile a řítil se sám na Paua Lópeze. Místo přesnosti však volil razanci a napálil znovu jen tyč! Ta zazvonila taky na druhé straně a na svědomí ji měl opět Zaniolo, který jen sledoval, jak se míč od tyče vrací do hřiště a není nikdo, kdo by jej uklízel zpátky do sítě.

Lazio pokračovalo zajímavým průnikem do vápna, obránce při něm nechal za sebou Joaquín Correa. Skončil až na brankáři Lópezovi. Trenér Simone Inzaghi nebyl spokojený s výkonem stopera Luize Felipeho, takže místo něj poslal na hřiště zkušeného Bastose.

Úvodní minuty druhé půle se povedly spíše Vlkům a opět u toho byl ofenzivní záložník Zaniolo. Dvacetiletý talent si srovnal míč na pravačku a táhlou ranou vyzkoušel pozornost brankáře Strakoshy. Lazio se ale nevzdalo a hrálo hodně blízko vápna soupeře. V 60. minutě se konečně dočkalo vyrovnání.

Na začátku celé akce Kolarov u postranní čáry ztratil míč, který vybojoval Ciro Immobile. Toho nestíhali Fazio s Kolarovem, takže italský střelec postupoval na Lópeze. Všiml si připraveného Luise Alberta, kterému adresoval nahrávku a Alberto propálil vše před sebou - 1:1.

Brankář Pau López se musel cítit jako člověk hozený do vody, kterému nikdo nepomáhá. Jeho obránci naprosto zaspali při šanci Correy, který vypálil uvnitř vápna. A opět to byl mladý Španěl, kdo hasil nebezpečí. AS tři body nakonec nezískalo a nemělo k nim ani blíž. Bylo to naopak Lazio, které ještě jednou Parolem trefilo břevno a nakonec jeho gól ze závěru správně nebyl uznán.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co ten Šik, už jste ho někomu nacpali?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele