13. kolo
25.11.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Janov veze z Ferrary jen bod, který nepomáhá nikomu

Pondělní dohrávka 13. kola Serie A se odehrála na stadionu Paola Mazzy ve Ferraře a nabídla bitvu dvou ze tří posledních týmů ligy. Domácí šli do vedení po penaltě, kterou proměnil Petagna, jenže o pouhé dvě minuty později srovnal na konečných 1:1 Stefano Sturaro.

SPAL prožívá hodně špatné období a vstup do ročníku se mu vůbec nedaří. Dnes chtěl tři body získat proti týmu, který je na tom vlastně stejně. Na rozdíl od SPALu ale Janov už udělal rázný krok, když vyhodil trenéra Andreazzoliho a na jeho místo povolal nezkušeného Mottu. A ten sledoval ze strany svých hráčů spíš opatrný úvod. SPAL byl sice aktivnějším týmem a snažil se překonat obranu Janova, jenže narážel na neustálou nepřesnost.

První větší šanci si vytvořili domácí, když se odražený balon dostal k Jacopu Salovi, který se s ničím nemazal, a napálil ho vší silou na Radua. Mladý brankář musel hodně rychle k tyči, aby jeho dělovou ránu vyrazil na roh. Zaskvěl se i domácí brankář Berisha, kterého chtěl po dobrém centru ze strany přelobovat Lerager.

Mnohem víc práce měl během první půle Ionut Radu, který svůj nejlepší kousek vytáhl ve 44. minutě. Radu vyrazil nebezpečně skákající míč jen před sebe, kde číhal dobíhající Reca. Mohla to pro něj být snadná práce, doklepnout míč do sítě, jenže Radu už na zemi vykopl jeho ránu reflexem, za který by se nemusel stydět ani Bruce Lee.

V 54. minutě se SPAL dočkal vytoužené penalty. Criscito si nedal ve vlastním vápně pozor a fauloval pronikajícího Missiroliho. K nařízené penaltě se postavil Andrea Petagna a se štěstím prostřelil padajícího Radua.

Jenže radost domácích netrvala moc dlouho, přesně dvě minuty. Ghiglione totiž potáhl míč po straně až k vápnu a našel perfektním pasem Stefana Sturara. Jeho razantní hlavičku brankář Berisha jen sledovat. Janov mohl k radosti Motty ještě otočit utkání, jenže mladíček Cleonise pálil v pádu těsně mimo tyč, takže se body jen dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele