10. kolo
29.10.2019 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hellas překvapivě zvítězil v Parmě, stačila mu jediná branka

Hellasu se povedlo ukořistit skalp Parmy, což v těchto týdnech nebývá úplně snadná záležitost. O vítězství veronského celku rozhodla desátá minuta, v níž se prosadil záložník Darko Lazović.

Hosté byli od začátku utkání aktivnějším týmem a před brankáře Sepeho směřoval jeden centr za druhým. Překvapená Parma se nebezpečí hrozícímu ze vzduchu bránila, ale přesto inkasovala. V desáté minutě Salcedo Mora ztratil míč u vápna Ducali, ale ten se dostal k pozornému Darku Lazovićovi. Zkušený záložník natáhl z pětadvaceti metrů a nádhernou bombou nedal Sepemu žádnou šanci zasáhnout!

Yann Karamoh přiťukl hlavou míč ve vápně Verony na spoluhráče Gervinha, který hlavou zkusil zamířit k tyči, jenže tu minul. Dvojice Karamoh - Gervinho začala posléze řádně prohánět obranu Hellasu, ta však držela. Na větší šance jsme ale čekali na obou stranách až do konce první půle.

Zvýšit mohl Mariusz Stępiński, jehož oslovil Miguel Veloso krásným pasem z levé strany. Mladý Polák hlavičkoval velmi dobře, jenže radost z navýšení skóre mu pokazila tyč! Především z hlediska Parmy to byl hodně nepovedený a nudný poločas, takže po změně stran musela hodně přidat. Dnes zkrátka působila naprosto bezzubým dojmem.

Hned ve 49. minutě se o změnu skóre pokoušel opět rychlík Gervinho. Ten se zastavuje jen velmi těžko a v rámci pravidel to v podstatě nejde. Proto se mu podařilo prosmýknout přes tři obránce Hellasu a ještě zamířit uvnitř vápna. Brankář Marco Silvestri by byl bezbranný, jenže místo něj zasáhlo břevno. Parma byla velmi blízko vyrovnání, ale musela začínat od začátku.

Domácí záložník Gastón Brugman to pak zkusil ze střední vzdálenosti, ale brankář Marco Silvestri si s jeho střelou dokázal poradit. Po hodině hry mohl zvýšit vedení Hellasu opět Darko Lazović, jehož dělovku z voleje zachraňoval brankář Sepe jen za pomoci velmi rychlého reflexu. V posledních deseti minutách se Parma v podstatě nedostala k tlaku, ale přesto málem srovnala. Kdyby Veloso nebyl tak bystrý a nevykopl míč z brankové čáry, zřejmě by střídající Hernani slavil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele