14. kolo
01.12.2019 12:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Juventus ztratil a nabídl první místo Interu

Juventus doma nečekaně klopýtl a nabídl průběžné vedení Interu. Stará dáma nejprve vedla po trefě Leonarda Bonucciho, ale Sassuolo dokázalo výsledek otočit, prosadili se Jeremie Boga a Francesco Caputo. Poslední slovo měl z pokutového kopu Cristiano Ronaldo, ale více než remízu 2:2 italský šampion nestihl.

Allianz Stadium viděl první velkou šanci už v 7. minutě, kdy na malém vápně trestuhodně promáchl Emre Can. Přitom před německým záložníkem zívala úplně prázdná branka. Can mohl své zaváhání odčinit, ale jeho povedenou ránu ze střední vzdálenosti vytěsnil Turati. I Sassuolo dokázalo vystrčit drápky a po Locatelliho přímáku si úspěšný zásah připsal Buffon.

Juventus diktoval tempo a dál zahazoval šance. Higuaín minul branku jen těsně, navíc na zadní tyči na balón nedosáhl Ronaldo. Ve 20. minutě už byl turínský gigant konečně úspěšný, ze střední vzdálenosti práskl do balónu sváteční střelec Leonardo Bonucci a Turati se natahoval marně. Odpověď Neroverdi byla bleskurychlá a o dvě minuty později zůstal za obranou "Staré dámy" Jeremie Boga a šikovným dloubákem přes Buffona srovnal na 1:1. Rychlá odpověď domácí zaskočila a Sassuolo až do konce prvního poločasu drželo s Juventusem krok.

Po změně stran pak čekala Bianconeri studená sprcha. Ve 47. minutě De Ligt namazal Francescu Caputovi a ten nemilosrdně trestal. Buffon si sice na balón sáhl, ale v cestě za brankovou čáru mu nezabránil. I Juventus mohl rychle vyrovnat, přímák Ronalda nadělal Turatimu problémy, avšak hostující opora si poradila. Hned z následného roku zase pálil Higuaín a Turati opět skvěle zasáhl.

Tlak Juventusu gradoval a hosté nakonec nadějný výsledek neudrželi. Romagna ve vápně fauloval Dybalu a Cristiano Ronaldo z penalty vyrovnal. Paulo Dybala hru hodně oživil a sám měl dvě velké příležitosti dokonat obrat. V prvním případě trefil spoluhráče Ronalda, ve druhém si vylámal zuby na Turatim. Brankář Neroverdi byl nakonec první hvězdou zápasu, dvě minuty před koncem totiž zabránil další gólovce.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik gólů doma nedáte

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou to musí přijít

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš konečně to přišlo. Každý domácí zápas je to hrozná bída.

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele