2. kolo
31.08.2019 20:45 CET
4 : 3
(2:0)

Reportáž

Juventus ve šlágru kola těsně přestřílel hosty z Neapole

Juventus znovu potvrdil svou dominanci a v přímé konfrontaci s Neapolí svého soka porazil. Diváci se museli královsky bavit, protože to byla opravdu luxusní podívaná. Neapol jasně prohrávala o tři branky, což ještě dokázala zvrátit. V nastavení si ale vlastní branku vstřelil obránce Koulibaly.

Sudí Daniele Orsato přivedl na hrací plochu dvě skvělé jedenáctky. Diváci od prvních minut mohli vidět souboj mezi stoperskou dvojicí Manolas - Koulibaly a hvězdným Cristianem Ronaldem. Svému někdejšímu týmu se postavil také útočník Gonzalo Higuaín, který zatím nastupuje v základní sestavě. Premiéru v základu si odbyl také oceňovaný stoper De Ligt.

Juventus doma začal poměrně ofenzivně. Ronaldovu ránu z levé strany vyrazil Meret povedeným zákrokem a stejný duel (se stejným výsledkem) se opakoval také v 9. minutě. Na nedostatek možnosti se protáhnout si nemohl stěžovat ani Wojciech Szczesny, který rázným zákrokem ukončil spolupráci Insigneho s Allanem.

Po čtvrthodince hry se zranil Mattia De Sciglio a Juve muselo střídat. Vyšlo mu to ale náramně, protože obránce Danilo si přesně o 29 vteřin později naběhl na první povedený protiútok Juventusu a přihrávku od Costy dostal se štěstím do sítě!

S Neapolí to začalo vypadat hodně vážně o pouhé tři minuty později. Obrana Partenopei ke vzteku trenéra Ancelottiho chybovala, především Kalidou Koulibaly nezachytil kličku soupeře. Tím byl zkušený Argentinec Gonzalo Higuaín, který sice stál nejprve zády k brance, ale přeci jen obešel svého soka. Pak bodlem prostřelil Mereta a slavil - 2:0.

Neapol působila chaoticky a její obrana naprosto nefungovala. Potrestat to mohl Sami Khedira, který si naběhl do naprosto volného prostoru, jenže povedenou Higuaínovu asistenci v gól neproměnil. Stopeři Neapole volili taktiku couvání do poslední chvíle, což s povděkem přijal opět Khedira. Jeho technická rána zpoza vápna ale skončila na břevně.

Ani směrem dopředu se Neapoli nedařilo, což trenér Ancelotti změnil hned po poločasové pauze. Do hry vyslal Mária Ruie a především Hirvinga Lozana, který si tak připsal svůj první zápas v novém klubu. Juventus ale dál dominoval.

Z druhé půle ukrojila časomíra jen deset minut, když Ronaldo připravil míč pro Matuidiho. Francouzský záložník se do něj opřel a sledoval, jak plachtící mladík Meret se štěstím vytahuje míč mimo tři tyče. Obdobnou akci na opačné straně vymýšlel Dries Mertens, jenže toho zase zastavil Wojciech Szczesny.

Po hodině se rozdíl ještě zvýšil. Dominantní a v zakončení přesný Juventus byl odměněn třetí brankou, když Costa sklepl míč pro Ronalda a jeho křížnou ránu v cestě do brány nikdo z hostí nezastavil.

Pokud si Juventus ale začal myslet, že může ubrat, udělal chybu. V 66. minutě totiž snížil Kostas Manolas, který si naskočil na míč z volného přímého kopu a krásnou hlavičkou do protipohybu snížil. Domácí náhle v obraně znejistěli a po rychlém kontru Zieliński naservíroval míč na vápno pro Hirvinga Lozana. Ten měl přes špatně postaveného Sandra snadnou práci - 3:2.

Neapol pochopila, že může otočit zápas a bušila do svého soupeře. Její velkou silou byly standardní situace a v 81. minutě díky nim srovnal na neskutečných 3:3 Giovanni Di Lorenzo. Toho vůbec nepohlídal De Ligt a Callejónův centr skončil za zády polské jedničky. Infarktový závěr, řekli byste. Jenže pak promluvil Kalidou Koulibaly.

Ten dnes neměl svůj den a dokonale to demonstroval v 92. minutě. Další volný přímý kop Juve a Koulibaly, naprosto dezorientovaný, zakončil do vlastní sítě. A přitom široko daleko kolem něj nikdo ze soupeřů nestál. Není divu, že se pak zhroutil. Naprosto zbytečný zákrok stál jeho tým tolik vydřený zápas.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

De Sciglio, Bonucci, Khedira..

Ještě, že ta sestava eurofotbalu nikdy neplatí

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele