4. kolo
21.09.2019 18:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus díky Ronaldově penaltě otočil výsledek s Hellasem

Juventus naplnil roli favorita a doma po nepříznivém vývoji dokázal porazit Hellas 2:1. Hosté zaskočili Allianz Stadium ve 21. minutě, ale Stará dáma ještě do poločasu vyrovnala a po změně stran strhla vítězství na svojí stranu. Hvězdou zápasu byl Cristiano Ronaldo. Portugalec na vyrovnávací gól Ramseyho přihrál a rozhodující branku vstřelil z pokutového kopu sám. Rekordní 902. zápas v dresu Staré dámy odchytal Gianluigi Buffon.

Brankařská hrající legenda se postavila mezi tyče namísto Wojciecha Szczesnyho, který v týdnu chytal utkání Ligy mistrů na půdě Atlética Madrid. V kádru Staré dámy pak došlo ještě na jeden významný okamžik, na lavičce už se objevil Maurizio Sarri.

Hellas nikdy v Turíně nezvítězil a favoritem nebyl ani tentokrát, přesto dokázal zaskočil Allianz Stadium. Po mírnějším náporu Juventusu jeho stoper Demiral nešikovně fauloval Di Carmineho, takže hlavní sudí zápasu odpískal ve prospěch Hellasu pokutový kop. Sám Di Carmine ho ale neproměnil, střelou orazítkoval tyč a z následné dorážky zachránilo Buffona břevno. Neuvěřitelný okamžik a velké štěstí pro domácí. Ti ale nakonec přeci jenom inkasovali první gól, Miguel Veloso se prakticky vzápětí ze střední vzdálenosti opřel do balónu a fantastickou ranou do šibenice nedal Buffonovi šanci.

Juventus s vyrovnáním dlouho neotálel. O deset minut později se po přihrávce Ronalda prosadil neméně povedenou střelou Aaron Ramsey a výsledek byl opět nerozhodný.

Remíza byla pochopitelně pro domácí tým málo a vítězství jí přiblížil okamžik ze 49. minuty. Cuadrada fauloval ve vápně Gunter a i na druhé straně se kopala penalta. Cristiano Ronaldo na rozdíl od Di Carmineho nezaváhal a poslal Juventus do vedení.

Kdo ale čekal další velkou převahu Juve, byl zklamán. Hellas hrál s italským hegemonem vyrovnanou partii a v závěrečné minutě dokonce sahal po vyrovnání. Osamocený Tutino vypálil a Gigi Buffon předvedl jistý zákrok. Pět minut nastaveného času žádnou další branku nepřineslo, pouze Hellas ještě přišel o vyloučeného Kumbullu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele