7. kolo
05.10.2019 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

AC Milán v Janově otočil výsledek a získal tři body

Těsně, ale přece nakonec dokázal AC Milán získat tři body z janovského stadionu Luigi Ferraris. Hosté prohrávali po brance Lasseho Schöneho, ale po přestávce otočili výsledek Theo Hernández a z pokutového kopu Franck Kessié. V poslední minutě zápasu odmítl další vyrovnání Lasse Schöne, Reina mu zlikvidoval penaltu a odčinil své předchozí zaváhání. V zápase rovněž padly čtyři červené karty, Janov oslabili Saponara s Biraschim, Milán zase Calabria s Castillejem.

V Janově šlo o důležité střetnutí dvou týmům, kterým se aktuálně vůbec nedaří. Jak domácí kouč Andrea Andreazzoli, tak především Marco Giampaolo mají ve svých klubech hodně nahnutou pozici. AC Milán při poslední návštěvě Marassi dokázal zvítězit a teď chtěl výsledek zopakovat.

Do první šance se dostali Grifoni, střela Leragera sice ohrozila Reinovu branku, avšak španělský brankář si poradil. Janov musel poprvé střídat už po jedenácti minutách, kvůli zranění odešel zkušený Criscito, jehož nahradil Biraschi. Domácí byli o něco aktivnější, ale naráželi na dobře zkonsolidovanou obranu Rossoneri. Ta však snažení domácích nakonec podlehla. Před koncem prvního poločasu rozehrál volný přímý kop z dobré vzdálenosti Lasse Schöne, Reina balón směřující do jeho náruče nezkrotil a po chybě jeho tým prohrával 0:1. Už před koncem poločasu započaly na trávníku velké vášně a po jednom z incidentů uviděl červenou kartu náhradník Riccardo Saponara. Janov ale nastoupil do druhého poločasu ve stejném počtu hráčů jako Milán.

Každopádně Marco Giampaolo musel reagovat, AC znovu nehrálo dobře a navíc prohrávalo o gól. Na trávník tak vyběhli Lucas Paquetá a Rafael Leão. A přineslo to ovoce, hned v 51. minutě rychle rozehrál Paquetá na Hernándeze a ten z úhlu prostřelil brankáře Radua. Následně neuběhlo ani pět minut a AC mělo k dispozici pokutový kop. Biraschi zahrál ve vápně rukou a sudí nejenže odpískal penaltu, ale po shlédnutí videa ještě domácího hráče vyloučil. Franck Kessié penaltu bezpečně proměnil a Milán otočil výsledek ve svůj prospěch.

Fanoušci Rossoneri ale klid neměli, v 79. minutě uviděl druhou žlutou kartu Davide Calabria a počet sil se zase vyrovnal. Grifoni se pak drali do šestnáctky a v poslední minutě zápasu jim sudí odpískal pokutový kop. Reina se podle všeho dotkl padajícího Kouamého, byť to na první pohled vůbec nebylo zřejmé a Janov měl ideální možnost na vyrovnání. Lasse Schöne však neudržel nervy, Reina mu vystihl směr a uchránil Milánu tři body. V hodně nervózním závěru pak padla další červená karta, tentokrát pro Samu Castilleja, ale konečný výsledek už se nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ted u me klesnul jeste o schudek niz....kdyz fandil spis Interu. Nicmrne mu preji s AC uspechy. Pry se o nem rika, ze je to vychazejici hvezda. Zatim me o tom moc nepresvedcil.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 FORZA MILAN !!! My jim všem eště ukážeme...ACM NAVŽDY V SRDCI !!!

Reagovat
Recoba Inter

Pokud bych měl tipovat, tak bych to hodil na výsledek 2:2. Podle mě půjde o vyrovnanou bitvu, kdy může padnout 2 a více branek...oba kluby potřebují body jako sůl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele