14. kolo
01.12.2019 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Super-Lautaro porazil SPAL

Serie A mění svého krále. Minimálně do příštího kola se na první místo dostává Inter Milán, který porazil SPAL. Postaral se o to opět výtečný Lautaro Martínez, který dal soupeři obě branky a notně přispěl k výhře domácích.

Trenér Antonio Conte dobře věděl, že SPAL je hodně nebezpečný a na velké týmy se umí speciálně namotivovat, takže do hry poslal to nejlepší. Obránci SPALu se mohli těšit na útočné duo Martínez - Lukaku a kromě toho se do základu dostali Candreva, Brozović, Škriniar nebo D’Ambrosio. SPAL se vytasil s Kurtićem, Petagnou nebo Valotim.

SPAL to měl hodně těžké, protože ho domácí Nerazzurri vůbec nepouštěli k míči. Hodně běhání, žádné akce a tudíž žádné šance. Naopak to byl Inter, kdo se dostával do zakončení. Nejprve jej nezvládl Romelu Lukaku pod tlakem obrany, pak ve finální nahrávce selhal Valentino Lazaro. V 16. minutě už se ale domácí dočkali. Lautaro Martínez se od poloviny hřiště dostal nikým neobtěžován s míčem až do vápna, odtáhl brankáře Berishu a poslal míč nechytatelně k tyči!

Inter dál tlačil a SPAL se nemohl dostat k míči. Romelu Lukaku s balonem naopak působil jistě a mohl poslat na bránu tvrdou ránu, ale obránci mu na ni nedali dostatek času. Martínez svým pohybem dělal obráncům SPALu velké potíže. Snaha vymodlit si v 34. minutě penaltu nepomohla, tak to mladý Argentinec zkusil jinak.

Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se Antonio Candreva dostal k centrovanému míči a hbitý Lautaro Martínez dal hlavou druhý gól v zápase. Jak se ukázalo, bylo to nakonec rozhodující.

Jen pět minut po změně stran se totiž opět měnilo skóre. Tentokrát ve prospěch SPALu. Zdravou drzost ukázal útočník Mattia Valoti, který předvedl sólo tzv. "na Messiho". Prokličkoval se do vápna přes dva obránce a poslal míč na druhou stranu, než kam brankář Handanovič dosáhl. Tím zkorigoval zápas na 2:1 ve prospěch domácích a dal SPALu šanci.

Nerazzurri mohli vzápětí soupeři odskočit na rozdíl dvou branek, o což se málem postaral opět Lautaro Martínez. Tentokrát ale jeho hlavičku dokázal brankář Etrit Berisha vyrazit nohama mimo ohrožení. Brankář týmu z Ferrary byl v poslední třetině utkání v permanenci a po hodině hry ho opět prověřil Valentino Lazaro. Ze střední vzdálenosti tvrdou ranou vyzkoušel hostujícího brankáře, leč neuspěl.

Berisha musel o chvíli později likvidovat ránu Marcela Brozoviće a zvládl to jen s veškerou námahou. SPAL se vlastně nedostal k žádnému většímu tlaku, protože dobře organizovaný Inter mu to zkrátka nedovolil. Naopak domácí velmi efektivně a rychle presovali soupeře hned na začátku jeho kombinace a zaslouženě dotáhli zápas ke třem bodům.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Yzemi

Překvapení kola 1-2

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele