21. kolo
26.01.2020 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Hellas jasně přehrál matné Lecce, nasázel mu tři góly

Lecce nezvládlo duel s Hellasem a ten zejména v první půli rozhodl o své výhře. Za úvodní dějství se prosadilo domácí duo Dawidowicz - Pessina a v závěru utkání ještě z penalty přidal přesnou trefu veterán Pazzini.

Hellas byl na domácí půdě stadionu Bentegodi jasným favoritem a na souboj s nováčkem z Lecce se těšil. Hostům se naopak moc věcí nedaří a jejich hra zatím rozhodně není pro fanoušky příslibem záchrany. Přesto to byli právě hosté, kteří se dostali do první větší šance utkání. Po chybě domácí obrany se totiž do vápna prohnal Gianluca Lapadula, který dokonce obešel i brankáře Silvestriho. Zakončení ale podcenil a trefil jen perfektně postaveného Amira Rrahmaniho!

Lecce vůbec nehrálo špatně, ale bylo až zoufale nepřesné. Ve finální fázi i ve střelbě. A tak mu v 19. minutě Hellas poprvé ukázal, co to znamená slovo efektivita. Druhý rohový kop přilétl na hlavu Pawła Dawidowicze a ten se nemýlil. Opět ho nikdo z hostí nebránil.

Brankář Gabriel měl plné ruce práce a jen díky jeho umění se stav o tři minuty později neměnil. Po ráně Darka Lazoviće totiž Gabriel vytasil parádní zákrok a míč vyrazil. Z následné dorážky neuspěl ani Valerio Verre, proti němuž se opět blýskl brankář Gabriel. Pro něj to dnes ale nebylo šťastné utkání, protože musel o pár minut později střídat. A jeho náhradníkovi trvalo jen šest minut, než inkasoval.

Nerozehřátý a nerozcvičený Mauro Vigorito inkasoval deset minut před koncem první půle poté, co Darko Lazović poslal obloučkem míč před bránu. Jeho parádní pas zužitkoval nabíhající Matteo Pessina, s nímž se opět nikdo z hostujících obránců nevracel. Přesnou hlavou rozvlnil síť a Hellas vedl o dvě branky.

Stejný duel se opakoval také pět minut po změně stran, když si Pessina naběhl do vápna a po rychlé kombinaci pálil po zemi. Vigorito byl ale včas u tyče a jeho ránu skvěle vyrazil. Jakékoli šance Lecce zmrazil po hodině hry Dell’Orco, který dostal za surový zákrok druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Poslední slovo ale měli domácí a jejich fanoušci křičeli na oslavu gólu ještě jednou. V 86. minutě totiž Sofian Amrabat dělal kličku brankáři Vigoritovi a byl jím faulován. A protože pokutový kop suverénně proměnil veterán Giampaolo Pazzini, Hellas může slavit jasnou výhru.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Preco mali hraci Interu po cinsky svoje mena? Vie to niekto?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele