16. kolo
15.12.2019 12:30 CET
3 : 3
(0:1)

Reportáž

Hellas díky střídajícím útočníkům dotáhl třígólové manko

Hellas předvedl na domácí půdě neskutečnou podívanou, na kterou jeho fanoušci asi hned tak nezapomenou. Domácí celek krátce po změně stran prohrával dokonce už o tři branky a utkání se zdálo ztraceno, jenže během posledních dvaceti minut Hellas dokázal srovnat!

Turín si připisuje další hodně špatný výkon. Zpočátku všechno vypadalo růžově a především díky dvěma zásahům obránce Ansaldiho vedl Turín nad domácím Hellasem už o tři branky. Jenže pak stačilo několik minut kolapsu, který způsobil, že se domácí dostali do sedla. Pazzini díky penaltě snížil, Verre dal domácím naději na body a šest minut před koncem dotáhl skóre střídající Mariusz Stępiński.

Do první šance se už v páté minutě dostal Berenguer, který zmátl hned trojici couvajících obránců čekajících na přihrávku a dostal se až ke střele z velkého vápna. Vybíhající brankář Silvestri ale zachoval chladnou hlavu a míč nadvakrát dostal pod kontrolu. Hellas si zahrával a jeho obrana nepůsobila jistým dojmem. Po chybě obránce Kumbully se hnal na soupeřovu bránu Zaza a jen se štěstím se dostal k míči domácí brankář dřív.

O chvíli později pálil Simone Verdi a jeho míč se snesl jen těsně vedle tyče. Rincón se o dvě minuty později prodral s míčem na levé straně až k přihrávce na hranici velkého vápna, kde balon nekompromisní dělovkou uklidil do sítě Berenguer! Turín ale slavil předčasně, protože sudí gól pro ofsajd neuznal. Uznal až ten další, ve 36. minutě. To si Verdi narazil míč s Cristianem Ansaldim a zkušený obránce dělovkou z úhlu nedal Silvestrimu šanci.

Deset minut po změně stran navýšil vedení Turína na 2:0 Álex Berenguer, jemuž nikdo ze soupeřových obránců nedokázal vzít balon. Berenguer si pohrál hned s dvojicí obránců a elegantní střelou poslal míč o tyč mimo dosah Silvestriho.

Daniele Baselli o chvíli později pádil volným středem obrany za třetí brankou, jenže ztroskotal na Silvestrim. Po následujícím rohovém kopu se odražený balon dostal na hranici vápna ke Cristianovi Ansaldimu, který levačkou pálil o zem a stanovil skóre na 3:0.

Kdekdo si asi myslel, že je zaděláno na debakl. Turín trochu zvolnil, sundal nohu z plynu a to se mu stalo osudným. Mariusz Stępiński centroval před bránu a obránce Bremer zasáhl míč rukou. Sudí si nechal celou situaci zkontrolovat u videa a nakonec nařídil penaltu. K ní se postavil zkušený útočník Giampaolo Pazzini a jen šest minut po svém příchodu na trávník snížil.

To ale nebylo všechno. Pazzini v 76. minutě střílel z hranice šestnáctky z otočky do tyče, odražený míč následně dorazil za bezmocného Sirigua Valerio Verre - 3:2. Turín evidentně zpanikařil a domácí trestali. Jen šest minut před koncem vysunul Faraoni elegantně Mariusze Stępińského a ten srovnal na konečných 3:3.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele