12. kolo
09.11.2019 15:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Turín nasázel bezbranné Brescii čtyřku

Turín konečně zabral a dokázal přesvědčivě vyhrát. Proti domácí Boloni mu úlohu usnadnil Aleš Matějů, který se po červené kartě se zápasem rozloučil už ve 41. minutě. Pak už Belottiho napodobil také dvěma góly Álex Berenguer.

V Brescii se odehrál souboj dvou týmů, které nutně potřebovaly bodový přísun, protože jejich současné postavení rozhodně nebylo pro fanoušky ničím příjemným. Především na hře Turína bylo jasně vidět, že se hodlá domů vrátit se třemi body a nic jiného nebere. Andrea Belotti se opět vtělil do role útočného esa a samozvaného zachránce milovaných Býků, takže brankář Jesse Joronen měl s jeho střelami plné ruce práce.

Zlom nastal až v 16. minutě. Tehdy Turín rozehrával standardní situaci kousek za vápnem a obránce Andrea Cistana, čerstvě nominovaný nováček seniorské reprezentace, zahrál rukou! Sudí mu k tomu řekl pár slov, udělil mu žlutou a dovolil Belottimu postavit se k penaltě. Tu zkušený hrot bezpečně proměnil a utíkal slavit. Ne naposledy v dnešním utkání.

Jen o osm minut později se totiž situace opakovala, tentokrát se žlutou kartou pro Aleše Matějů. Sudí Guida si ještě celou akci nechal zkontrolovat na videu a pak už nic nebránilo, aby Belotti opět vzal odpovědnost na svá bedra. Udělal to zkušeně a razantní střelou překonal Joronena podruhé - 2:0.

Aby byl ten poločas v podání Brescie ještě horší, tak po zbytečném zákroku na Belottiho dostal Aleš Matějů druhou žlutou kartu a se šancemi doposud marné Brescie byl definitivně amen. Odnesl to Mario Balotelli, který byl stažen a do hřiště byl vyslán Martella. I on ale pouze sledoval umění Býků. Brescia se téměř nedostávala k zakončení a když už se to povedlo třeba Ayému, tak zasáhl pozorný Sirigu.

Trenér Mazzarri nasadil čerstvé síly v podobě Berenguera a tento tah se mu bohatě vyplatil. Jen 12 minut po svém entrée se právě Berenguer nejlépe zorientoval ve vápně a propálil Joronena. Deset minut před koncem navíc Turín zvládl rychlý brejk a po chybě domácí obrany pelášil na Joronena Álex Berenguer. I on si poradil perfektně a dočkal se druhé trefy v zápase.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele