36. kolo
25.07.2020 17:15 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Brescia doma padla s Parmou

Brescia opět prohrála, tentokrát si tři body ze stadionu Maria Rigamontiho odvezla Parma. Mezi oběma týmy panoval dlouho nerozhodný výsledek, ale devět minut před koncem rozhodl o výhře hostí krásnou ranou Dejan Kulusevski.

Mladý útočník byl vidět od prvních chvil a hýřil aktivitou. Už ve druhé minutě po individuální akci hledal ostrým centrem někoho ze spoluhráčů, ale nakonec se díky zásahu Gastaldella domácí ubránili. Skóre se neměnilo ani v minutě 11., kdy dlouhý nákop od brankáře sebral na polovině Brescie Dejan Kulusevski a upaloval s ním na brankáře Andrenacciho. Pláchl dvěma obráncům, obešel i brankáře, jenže pak z velkého úhlu zakončil jen mimo bránu.

Po třiceti minutách dominance Parmy a pasivní hry Brescie mohli Ducali zahrávat volný přímý kop, jenže dělovka z kopačky Juraje Kucky nabrala opačnou faleš, než by bylo potřeba. Brescia se ke konci první půle pokoušela s výsledkem ještě něco udělat, ale vůbec se jí nedařila finální nahrávka. Sandro Tonali sice dostal míč do vápna, ale tam opět zakročila pozorná obrana hostí.

Parmu naopak nikdo k útočení pobízet nemusel a Brescia se bránila jejím atakům jen s vypětím všech sil. Další Kuckova rána zamířila vedle branky Brescie, zatímco Gervinhova akce o pár minut později ztroskotala na nepřesné nahrávce.

První branka padla v 59. minutě. To si Gervinho pohrál s dvojicí soupeřů a nahrál na Dejana Kulusevskiho. Mladý talent si všiml před bránu sprintujícího Mattea Darmiana, pro něhož bylo zakončení opravdovým bonbonkem. Jenže z vedení se Parma radovala pouze 3 minuty. Sepemu se nepovedl výkop, míč se snadno dostal na Ernesta Torregrossu a zkušený útočník nahrál do vápna Danielemu Dessenovi. Ten si poradil lišácky a obloučkem přehodil Sepeho - 1:1.

Body ale Brescii přány nebyly. Její aktivita po vstřelené brance zase opadla, zatímco Parma swe hnala dopředu neustále. Devět minut před koncem Luca Siligardi našel patičkou Dejana Kulusevskiho, který si navedl míč k vápnu a krásnou, brilantně točenou ranou překonal brankáře Andrenacciho! Parma těsně vyhrála a nutno říct, že zcela zaslouženě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele