10. kolo
29.10.2019 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Brescia zareagovala pozdě, Inter spasili oba útočníci

Inter si zkušeně pohlídal vedení nad Brescií a podle předpokladů získal cenné tři body. Díky nim se alespoň na pár hodin posunul do čela tabulky. Brescii ani pozdní gól Bisoliho nepomohl.

Na duel s Nerazzurri se hodně těšil Mario Balotelli, který v dresu milánského velkoklubu vlastně nakoukl do seniorského fotbalu a udělal si v něm jméno. Dalšími opěrnými body Coriniho týmu na trávníku byli Tonali, Cisztana nebo Rômulo. Inter, respektive Antonio Conte, nehodlal nic podcenit, takže vyslal do pole bojovníky jako Lautaro, Lukaku, Barella nebo Godín s Candrevou.

Na Brescii bylo od prvních momentů vidět, že má přeci jen respekt ke slavnějším jménům. Až příliš často Brescia ztrácela míče, dopouštěla se chyb v rozehrávce a nechávala Inter mazlit se s míčem. Po rohovém kopu Interu si míč našel Diego Godín, jenže ještě než mohl zakončit hlavou, jeho záměr vysledoval obránce Cistana a zasáhl na poslední chvíli.

Ve 23. minutě už se ale skóre měnilo a Interu pomohla šťastná teč. Lautaro Martínez zavezl míč až do tří čtvrtin hřiště a rozmáchl se. Jeho rána by zřejmě v síti neskončila, jenže razantně ji přizvedl couvající obránce Cistana, který tím změnil dráhu letu a Alfonso neměl nárok zasáhnout.

Vlajku Brescie se pokusil vytáhnout Sandro Tonali, jehož dělovku o dvě minuty později musel Handanovič likvidovat. Domácí se několikrát pokusili překvapit obranu Nerazzurri přesnými pasy a i když centrů před brankářem Alfonsem přeci jen přibylo, často si s nimi věděla rady pozorná obrana v čele s Rômulem a Gastaldellem. Ke konci první půle musel sudí ještě párkrát sáhnout do kapsy a umravnit rozvztekané soupeře žlutými kartónky.

Do druhé půle nastoupila Brescia v mírně lepším rozmaru, který vzápětí mohl explodovat v čisté delirium. Stačilo by, aby Mario Balotelli mířil trochu přesněji, nebo aby v bráně Interu nestál Samir Handanovič. Do protiútoku se o pár minut později dostával Alfredo Donnarumma, který místo zakončení ještě zkoušel na zadní tyči najít Mangravitiho, před kterým na poslední chvíli zasáhl Godín.

Inter byl ke Conteho radosti maximálně efektivní a i když neměl příliš mnoho šancí, bezpečně vedl. Na dva nula zvýšil Romelu Lukaku, který v 63. minutě převzal míč u postranní lajny a protančil s ním na střed. Zpoza obránce vyslal táhlou ránu k tyči a míč k ní zapadl tak přesně, že Alfonso neměl šanci - 2:0.

Brescia se však sympaticky nevzdávala a jasně ukázala, že to s ní Inter nebude mít zas tak jednoduché. Patnáct minut před koncem Balotelli sice ještě nadvakrát Handanoviče nepřekonal, leč Dimitri Bisoli byl úspěšnější. Prohnal se s balonem u nohy do vápna, posadil na zadek protihráče a s pomocí teče Milana Škriniara zakončil i přes slovinského brankáře Interu. Gól byl nakonec zapsán jako vlastní trefa Milana Škriniara - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele