7. kolo
06.10.2019 15:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Immobileho dvě trefy nestačily. Boloňa s Laziem remizovala

Boloňa na domácí půdě sehrála s Laziem velmi tvrdou hru plnou faulů, dvou červených karet a taky skvělého fotbalu. Lazio se sice mohlo spolehnout na dvougólového kanonýra Immobileho, jenže Boloňa se nevzdala a také ona zasadila svému soupeři dva údery.

Na začátku utkání vzdali římští tifosi poctu domácímu trenérovi Sinišovi Mihajlovićovi, který bojuje s akutní leukémií. Přesto se jako správný bojovník posadil na trenérskou lavičku a je odhodlán trénovat, dokud mu to zdraví dovolí. Aktivnějším týmem ale od prvních momentů bylo Lazio. Luis Alberto v 10. minutě hledal u vápna soupeře nabíhajícího Cira Immobileho, který se nakonec k ráně nedostal. Rohový kop pak musel vyrážet hbitý brankář Boloni Łukasz Skorupski mimo.

Ve 21. minutě už bylo na stadionu Renato Dall‘Ara veseleji. Riccardo Orsolini totiž utekl svému strážci a poslal z pravé strany parádní centr, na který si do vápna naběhl Ladislav Krejčí. Na jeho zakončení hlavou neměl brankář Strakosha nárok a inkasoval. Jenže radost Felsinei neměla dlouhého trvání. Jen o tři minuty později totiž míč ve vápně dostal Ciro Immobile a po naznačení střely skutečně na bližší tyč vypálil. S tím Skorupski zřejmě nepočítal a nedokázal rychle reagovat - 1:1.

O sedm minut později bylo všechno zase jinak. Mattias Svanberg nejprve trefil tyč, od které se míč odrazil před malé vápno. Ze všech nejdřív se k míči dostal Rodrigo Palacio, který balon se štěstím dorazil za záda brankáře Strakoshy.

Pět minut před koncem první půle se musel brankář Lazia opět vyznamenat, protože Nicola Sansone tvrdě vypálil. Strakosha perfektně zasáhl a sledoval, jak Andrea Poli z dorážky míří nad bránu. A vzápětí se smálo Lazio. Opět platilo staré známé pořekadlo, protože Ciro Immobile si narazil míč u vápna s Luisem Albertem a z úhlu propálil brankáře Skorupského - 2:2.

Byl to hodně divoký první poločas, na který už druhý nenavázal ve stejném tempu. Danilo sice skóroval hlavou po volném přímém kopu, ale branka nebyla pro ofsajd uznána. Po hodině hry dostal druhou žlutou kartu Lucas Leiva, který byl vyloučen a Boloňa cítila šanci. Centrovaný míč Riccardo Orsolini nedoskočil a unikající Correa byl zatažen za hlavu Medelem.

Toho si sudí dobře všiml, což mu potvrdil i videozáznam. A následovala červená karta také pro tohoto zkušeného bojovníka. Síly se tedy vyrovnaly, skóre však mohlo být různé. Po ráně Krejčího Orsolini nedosáhl, jinak by zakončoval do prázdné brány. Největší šanci však měl Joaquín Correa, který kopal po faulu Palacia na Acerbiho penaltu. Brankáře sice překonal, jenže poslal míč jen do břevna! Boloňa už v závěru udržela remízu a Mihajlović se mohl radovat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele