20. kolo
19.01.2020 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Borini okořenil premiéru za Hellas gólem oslabené Bologně

Mattia Bani prožil v dresu Bologně hodně zvláštní utkání. Ve 20. minutě sice poslal svůj celek do vedení, jenže o 50 minut později se nechal vyloučit a Bolognu oslabil. Hostující Hellas toho využil jen jednou a díky Borinimu srovnal.

Bologna začala odvážně a aktivně, což jsou většinou atributy spíš Hellasu. Do první šance se probíjel Sansone a napodobil jej o chvíli později také Orsolini, jenže oba dva mířili mimo. První minuty opravdu patřily Felsinei a ve 20. minutě se domácí zaslouženě dostali do vedení. Rohový kop Orsoliniho sice po hlavičce dokázal brankář Silvestri vyrazit, jenže na dorážku od Baniho už neměl nárok.

Posléze mohl náskok domácích ještě zvýšit Roberto Soriano. Toho skvěle našel aktivní Riccardo Orsolini, jenže Soriano pálil necelý metr od tyče. Hellasu se jeho ideje začaly sypat a o dvě minuty později přišel další zásah. Pro vynucené střídání musel ze hřiště zraněný Maraš Kumbulla, takže na plac musel Dawidowicz. Konec první půle ale patřil Hellasu. Nejprve musel brankář Skorupski likvidovat hlavičku z velké blízkosti a posléze ještě ránu Rrahmaniho.

Na opačné straně se do šance prodíral Sansone a elegantně si poradil s trojicí obránců Hellasu, jenže jeho rána skončila na tyči! Nastavení mohlo přinést jednu branku, když se po samostatném úniku objevil před Silvestrim Orsolini, jenže nedokázal vyběhnuvšího brankáře přehodit. Hned po změně stran se sudí Ayroldi pořádně zapotil, protože nejprve udělil červenou kartu obránci Dawidowiczovi, jenže VAR ukázal, že místo ruky zasáhl míč jeho prsní sval. Ayroldi proto červenou kartu k nelibosti domácích odvolal.

Po delší pasáži bez větších akcí se diváci dočkali vzruchu v 66. minutě. Mattia Bani se totiž srazil se Zaccagnim a fauloval jej. Protože měl jednu žlutou kartu, byla druhá jasnou známkou vyloučení a oslabení. Bologna musel dohrávat v deseti a to více než 25 minut.

A Hellas začal tlačit. V 73. minutě ještě brankář Skorupski parádně zlikvidoval dělovku z voleje od Di Carmineho, ale v 81. minutě už kapituloval. Na parádní centr si do vápna naběhl Fabio Borini a důraznou hlavičkou srovnal. 25 minut v premiéře za Hellas a jeden gól. Nemuselo navíc zůstat jen u něj, jenže v nastavení pálil centimetry od šibenice.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zkusím jít proti bookmakerum. Tip 2 nebo 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele