9. kolo
27.10.2019 15:00 CET
7 : 1
(3:1)

Reportáž

Atalanta zdemolovala oslabené Udinese sedmi góly

To byla kanonáda! Obránci Udinese teď nejspíš ještě dlouho budou usínat s obavou, že je probudí zlá noční můra v podobě nějakého hráče Atalanty. Orobici velmi rychle a rázně zapomněli debakl z Ligy mistrů a sami se vtělili do role šikanujícího proti Udinese.

Když dostanete pět branek od Manchesteru City v Lize mistrů, kterou sleduje prakticky každý s minimálním připojením na internet, máte jen dvě možnosti. Tou první je složit se a čekat, že se vaše bolístka nějak uzdraví sama. Tou druhou je okamžitý přechod do útoku a smlsnutí na prvním soupeři, na kterého narazíte. Gasperiniho tým zvolil druhou variantu a Pro Atalantu jím bylo Udinese.

Atalanta vůbec nezačala dobře. Před vlastními fanoušky a na domácí půdě velmi brzy prohrávala. Jako by se ještě tragické vzpomínky na Citizens nevypařily, Atalanta už ve 12. minutě prohrávala. Stefano Okaka vybojoval míč na chybujícím obránci Atalanty a pak už měl snadnou úlohu. Brankáře Pierluigiho Golliniho prostřelil jen tak mimochodem a utíkal slavit - 1:0.

Vztek ve hráčích Orobici tím ale jen vzrostl a s Udinese neměli slitování. Sudí nejprve jejich branku na 1:1 neuznal z důvodu ofsajdu, ale ve 24. minutě už se skóre měnilo. To totiž sudí vyslechl názor videa a předtím odvolanou branku uznal. Skórujícího Josipa Iličiće o pár minut později sundal Opoku tvrdým zákrokem a sudí jej odměnil druhou žlutou kartou. A tady se veškerý odpor Udinese zastavil.

Z následného pokutového kopu se prosadil Luis Muriel a zadělal na hattrick. Druhou branku vzápětí vstřelil Josip Iličić, který se v pokutovém území zorientoval nejrychleji ze všech. První půle byla minulostí, ale nejvíc akce čekalo na fanoušky a diváky v poločasu druhém.

Hned ve 47. minutě dostal míč za obranu hostí Alejandro Gómez a přihrál ještě lépe postavenému Luisi Murielovi. Zkušený Kolumbijec pálil z první a nemýlil se, takže Atalanta vedla o tři góly.

Udinese v obraně absolutně nestíhalo a propadlo také v 52. minutě. To se míče chopil Alejandro Gómez, který s ním doběhl až k vápnu. Tam našel krásnou nahrávkou oslovil nabíhajícího záložníka Maria Pašaliće a ten navýšil vedení již na 5:1!

Patnáct minut před koncem první půle se faulu ve vlastním vápně dopustil obránce Samir a sudí pískal pokutový kop. K němu se postavil dnes již několikrát úspěšný Luis Muriel a neminul ho hattrick. Atalanta tou dobou ničila svého soka a na další trefu nemuseli její fanoušci dlouho čekat. Sedm minut před koncem se totiž na střeleckou listinu zapsal také střídající Amad Traoré, který doběhl až k vápnu a krásnou ranou k tyči upravil skóre na konečných 7:1! Tím se stal prvním hráčem narozeným v roce 2002, který se v první lize trefil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele