2. kolo
01.09.2019 20:45 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Turín otočil utkání a vyloupil Bergamo

Atalanta na domácí půdě neoslnila a prohrála. Ani dva zásahy kanonýra Duvána Zapaty nestačily, protože Turín v rozmezí devíti minut ve druhé půli otočil skóre utkání ve svůj prospěch.

Turín se v Bergamu pokusil napravit si chuť po nevydařené a hodně krátké anabázi v Evropské lize. K tomu trenér Mazzarri využil opory jako Izzo, Meïté, De Silvestri nebo Belotti. Domácí Bergamaschi nevymýšleli nic nového a poslali do hry osvědčenou a nezměněnou jedenáctku, v níž nechyběli Zapata, Tolói, De Roon nebo Gómez.

V další nadějné situaci se ocitli domácí, ale Gómezova střílená přihrávka byla příliš dlouhá pro střelce Duvána Zapatu. Kolumbijský útočník byl v úvodu utkání hodně vidět a jeho snahy ohrožovat rozehrávku Býků byly evidentní. Ani to ale domácímu týmu nestačilo na klidnou hru, protože už ve 24. minutě inkasoval.

Turínský soupeř rozehrál velmi přesný rohový kop a přihrávku na krátko odcentroval Aina přesně na hlavu Kevina Bonifaziho. Ten ve výskoku předčil své soky a poslal míč hlavou do sítě.

Atalanta delší dobu nedokázala ohrozit svého soka, ačkoli míč měla na svých kopačkách mnohem častěji. Vyšlo jí to až ke konci první půle. Mario Pašalić postupoval s míčem k vápnu soupeře a poté jej předložil nabíhajícímu Duvánovi Zapatovi. Ofenzivní zbraň numero uno v podání Atalanty si srovnala míč na silnější nohu a poslala ho krásnou ranou ke vzdálenější tyči - 1:1.

Atalanta si po změně stran víc věřila a kromě neustálého napadání rozehrávky Turína sama tvořila jednu nebezpečnou akci za druhou. Delší dobu se hráčům La Dea nedařilo proměnit nějakou šanci, ale v 54. minutě se opět utrhl Duván Zapata. Nejprve si poradil s Djidjim a následně se obtočil kolem marného Izza. Jeho tvrdou ránu už brankář Sirigu zastavit nedokázal.

Hrálo se v hodně hektickém tempu a pod kotel pořádně přidal i Turín. Býci totiž jen o tři minuty později srovnali na 2:2. Álex Berenguer předvedl parádní akci na jeden dotyk, narazil si míč s Meïtém a ve vápně přesnou ranou prostřelil brankáře Golliniho.

Pro Bergamo samozřejmě studená sprcha, ale na tu jsme v prvních kolech této sezony určitě zvyklí. A nebyla jediná. O devět minut později se totiž Granatě povedlo dostat do vedení! Hans Hateboer fauloval pronikajícího Ainu a z následného volného kopu našel Baselli Armanda Izza. Na jeho hlavičku byl brankář Gollini krátký, obranný val Atalanty se zhroutil - 3:2.

Atalanta se k závěru hodně snažila, aby zvrátila negativní výsledek utkání, ale nebyla toho schopna. Její obrana, jindy tak jistá a flexibilní, dnes dělala jednu chybu za druhou a Turínu dovolila až příliš. Každopádně to ale bylo utkání plné dramat a zvratů, jak se na calcio takhle při nedělním večeru sluší.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po následujícím kole bude titulek-Lecce vyloupilo Turín.

Reagovat
smazaný uživatel

Jdu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele