20. kolo
20.01.2020 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

SPAL slaví zázrak. Otočil utkání s domácí Atalantou

SPAL ještě žije! To je hlavní zpráva pondělního večera. I když se situace v Bergamu rozhodně nevyvíjela ideálně a jako první se prosadil Josip Iličić, SPAL přesto dokázal otočit vývoj zápasu ve svůj prospěch. A opět se do sítě bývalého klubu prosadil specialista na Atalantu, Andrea Petagna.

Atalanta neměla mít podle papírových předpokladů se SPALem žádné potíže. Celek z Ferrary se potácel na posledním místě ligové tabulky a vůbec se mu nedařilo. Atalanta naopak válela a její tempo bylo pro mnoho soupeřů neúnosné. Navíc se spoléhala jednak na vrátivšího se Duvána Zapatu a jednak na elegantního tahouna Josipa Iličiće. Musela si ale dávat dobrý pozor na Petagnu, který se prosadil ve třech posledních duelech s Orobici.

SPAL začal poměrně odvážně a už ve třetí minutě musel zasahovat brankář Marco Sportiello. Skákavou ránou ho vyzkoušel Strefezza a Sportiello musel rychle na zem, aby míč vyrazil alespoň těsně vedle tyče. V úvodních deseti minutách dostal zkušený záložník Valoti jednu žlutou kartu a v deváté minutě mu sudí za další zákrok odpustil druhou, což by utkání významně ovlivnilo.

Jako první se ale podle očekávání prosadili Gasperiniho svěřenci. Duván Zapata sice čeká na svůj první zásah po zranění již delší dobu, ale k první brance významně přispěl povedeným sprintem po straně. Ještě lépe mu vyšel centr po zemi, kterým našel Josipa Iličiće. Slovinský tvůrce hry si naběhl před bránu a patičkou ukázal, jak může být fotbal krásný i jednoduchý zároveň. V Iličićově podání opravdu oslnivý start do roku 2020.

Po půlhodině nesmělé hry SPALu mohli domácí vést o dvě branky. Jenže průnik do hostujícího vápna zakončil Duván Zapata ranou pouze do břevna, od nějž se balon vrátil do hry. První půle v podání SPALu byla hodna zapomenutí a ani snažící se Petagna, jemuž sudí často pískal ofsajdy, na tom nic nezměnil.

Atalanta ale rozhodně neměla vyhráno, protože pokud někdo v lize umí otáčet skóre zápasu, je to právě SPAL. S dnešní výhrou se mu to povedlo už třikrát a nikdo v lize to nezvládl častěji.

Situace se ve prospěch hostí začala pomalu naklánět po změně stran. SPAL zjednodušil kombinaci a volil velmi rychlé nahrávky. Jedna z nich v 54. minutě založila útok po straně a někdejšího hráče Atalanty Recu nikdo z obránců nechytil. Reca pak krásně nahrál po zemi před bránu, kam si seběhl opět Petagna. Na jeho zakončení do poloprázdné brány nedokázali reagovat ani dva klouzající obránci - 1:1.

A to nebylo všechno. Domácí tribuny definitivně utišila 60. minuta. V ní Dabo nahrál tak trochu do špeku Mattiovi Valotimu, který ukázal obrovské sebevědomí. Nejprve si obhodil jednoho obránce, pak protančil kolem dalších dvou a jako bonbonek zakončil tak přesně, že se Sportiello natahoval k tyči marně - 2:1. V nervózním závěru ještě dostal červenou kartu domácí trenér Gian Piero Gasperini.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pane bože.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele